Marti>>>De ce imi place “So Sick” Ne-Yo

“So Sick” e genul de piesa pe care am iubit-o de la prima ascultare! Genul de piesa care ma face sa-mi opresc respiratia ca sa nu pierd vreo nota, vreun vers…

Prima data am auzit-o la radio in masina decapotabila pe care am inchiriat-o impreuna cu colegii mei, la Miami. Toate radio-urile dadeau intr-o disperare piesa asta, iar noi credeam ca o canta Mario, care avusese o piesa asemanatoare cu un an inainte “Let Me Love You”. Am aflat apoi ca Ne-Yo fusese unul dintre autorii hit-ului lui Mario, deci asemanarea avea motive reale.

Nu exagerez cand spun ca “So Sick” era pe posturile comerciale de radio in Miami din 20 in 20 de minute, ca si cum toata lumea ar fi luat-o razna! Si nu exagerez cand spun ca masina noastra dadea mereu muzica la maxim iar si iar, cand piesa era la radio! Si nu exagerez deloc cand spun ca momentele acelea au fost cele mai fericite momente din anul 2006! Era cald, eram in vacanta, eram pe malul oceanului, cu cei mai buni prieteni, eram liberi si fericiti!…

Tehnic vorbind, melodia este o balada R&B la un tempo ciudat de rapid, cu un refren foarte comercial si o linie melodica simpla. Insa interpretarea este impecabila, Ne-Yo fiind un demn continuator al curentului Michael Jackson-Usher-Mario Winans. La partea middle pachetul de voci este evident de influenta Jackson: “Live me alone, stupid love songs”
Versurile unde sufletul meu vibra mereu la versurile “I’m so fed up with my thoughts of you/And your memory/And now every song reminds me of what used to be”, gandindu-ma cat de departe eram de iubita mea.

Ai o piesa care se leaga de o amintire draga? Care e aceea?

“So Sick” – Ne-Yo

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Ne-Yo, Mario[/tags].