România Liberă – Ascultă şi descarcă legal muzică online

Articol astăzi în România Liberă, scris de Cristian Curus. Unul dintre puţinii jurnalişti din offline-ul românesc care scrie articole pertinente despre online.

eOk.ro

Gratuit, legal si romanesc

Lansat oficial pe 15 mai, site-ul eOk.ro este o retea sociala pentru iubitorii de muzica, unde se gasesc majoritatea numelor importante din industria autohtona. In acelasi timp, site-ul ofera si videoclipurile si fotografiile artistilor, precum si stiri despre activitatea acestora.

Insa piesele nu pot fi descarcate, ci doar ascultate pe internet printr-un player integrat in site-ul eOk.ro.

“Cea mai importanta problema pe care am avut-o a fost convingerea caselor de discuri ca gratuit nu inseamna neprofitabil. Dar ma asteptam la asta, avand in vedere avangardismul ideii noastre de afacere”, spune Florin Grozea, initiatorul acestui proiect online si unul dintre solistii trupei Hi-Q.

Din punctul de vedere al legalitatii, site-ul respecta legislatia in vigoare, iar muzica este difuzata numai pe baza unor contracte cu casele de discuri ale artistilor inclusi in playlist. Grozea priveste eOk.ro ca pe o imensa colectie de radiouri, doar ca se platesc drepturi de autor compozitorilor si drepturi de producator caselor de discuri.

Pe langa faptul ca este singurul site de acest gen de la noi, eOk.ro se mai mandreste si cu faptul ca a reusit sa-i convinga pe producatori sa permita difuzarea unei colectii impresionante de melodii, iar unele chiar in avanpremiera. “Albumul lui Smiley a aparut pe eOk.ro cu 2 saptamani inainte sa apara in magazine”, spune Grozea. Antreprenorul ne-a mai spus ca cele mai multe aprecieri au venit din partea oamenilor de afaceri si a celorlalti antreprenori din mediul online, ceea ce inseamna ca site-ul are nevoie de o promovare agresiva in randul utilizatorilor din Romania.”

Citeşte întreg articolul aici.