Alternative: siteuri legale cu muzică gratuită (via TechCrunch)

În mijlocul discuțiilor aprinse despre muzica online și legalitate siteurilor cu muzică vreau să vă dau câteva alternative gratuite dar LEGALE, via TechCrunch.com:

Last.FMLast.FM Cel mai tare site englezesc cu muzică, cu 3 milioane de utilizatori zilnic, motor de recomandări, multă muzică underground dar și hituri. Pentru doar 3 dolari / lună poți asculta practic toată muzica internațională, full-track (melodii complete, nu doar 30 de secunde)

iLike.com Cea mai de succes aplicație de muzică pentru Facebook, unul dintre cele mai tari siteuri cu muzică din lume. Cumpărat de MySpace luna asta într-o mișcare interesantă pentru întreaga industrie muzicală online!

AmieStreet.com Site cu muzică independentă. Ușor de folosit. Prețuri flexibile la download.

Jamendo

Jamendo.com Site cu milioane de melodii sub licența Creative Commons, gratuit la ascultare și DOWNLOAD! Citește mai multe despre Jamendo aici și aici.

SoundCloud Site nou cu multă muzică legală și widgeturi frumoase. Acolo publicăm și podcasturile noastre.

Deezer

Deezer.com Site cu muzică gratuită fondat în 2006 în Franța. A fost primul site care a semnat contracte de licențe cu marile case de discuri acum 2 ani! Arată superb și are recomandări foarte bune. Iubesc acest site!

Imeem.com Rețea socială cu muzică și videoclipuri. A fost primul site major din State care a semnat contracte cu toate cele patru mari case de discuri. Acum câțiva ani a fost interzis pe MySpace datorită imensului succes pe care playerele (widgeturile) lor aveau pe siteul… rival.

MySpace Music Serviciul de muzică fondat de celebra rețea socială în colaborare cu marile case de discuri. Aici au fost lansate în premieră albume ale unor artiști celebri precum Guns‘N‘Roses și Britney Spears.

Musicovery Vrei să asculți muzică într-un mod elegant? Încearcă acest site!

Jango.com Fă-ți propriul radio online bazat pe artiștii preferați. Seamănă mult cu Last.FM dar e mai ușor de folosit, după părerea mea.

Via TechCrunch

Alte articole: Nu trebuie să downloadezi 100 Giga de muzică, 35 de siteuri de muzică legală