ONLINE: NewsCorp a vândut MySpace companiei Specific Media si lui Justin Timberlake

Știre de azi: după luni de zile de încercări disperate de a salva MySpace de la declin, compania NewsCorp a mogulului Robert Murdoch a vândut celebrul site cu [doar] 35 de milioane de dolari!

Vă amintesc că NewsCorp a cumpărat MySpace în 2005 cu 580 de milioane de dolari, o sumă exorbitantă la momentul respectiv, chit că site-ul era probabil cea mai cunoscută și mai populară rețea socială din lume! Între timp Facebook a depășit MySpace ca număr de utilizatori iar valoarea acestuia din urmă a scăzut enorm, ajungând în 2011 la aproximativ 90 de milioane de dolari.

Compania Specific Media este specializată în advertising și media online, și a fost fondată în 1999 de cei trei frați Vanderhook. Justin Timberlake s-a aliat cu ei pentru a cumpăra la un preț de 3 ori mai mic decât cel dorit de Murdoch.

Cântărețul/actorul va avea un birou al său în sediul MySpace și se va ocupa de strategia și direcția creativă a site-ului.

Azi pe prima pagină MySpace Music apărea știrea: Justin Timberlake is our boss :-)

The pop star said, “There’s a need for a place where fans can go to interact with their favorite entertainers, listen to music, watch videos, share and discover cool stuff and just connect. Myspace has the potential to be that place.”

De asemenea articolul se încheie cu observația: cred că e clar pentru toată lumea că MySpace va prezenta în premieră noul album Justin atunci când acesta va apărea :-)