Hunger Games

MOVIE: Hunger Games – Jocurile foamei

 

 

Se zvonește că Jocurile Foamei va fi filmul anului 2012. E bătălie mare cu Cronici și Oamenii în Negru 3, ca să dau doar două exemple de filme [blockbustere] așteptate anul acesta…

Îmi place noul val de filme apropiate genului SF… Filmele acestea îmi amintesc de adolescența marcată de Isaac Asimov și Frank Herbert și Ray Bradbury. Multe dintre viziunile acestor scriitori au devenit realitate de mult, datorită tehnologiei, dar science-fiction-ul nu înseamnă doar rachete, roboți și calculatoare, înseamnă libertatea de a construit universuri noi.

————-

Sâmbătă am fost într-o pădure lângă București și am învățat câte ceva din sporturile care apar în filmul Jocurile Foamei. Știu să trag cu arcul acum, să arunc sulița la țintă, să mânuiesc steluțe ninja, să aprind focul în sălbăticie. Sper că nu voi avea nevoie de aceste cunoștințe :-) dar am petrecut o dimineață frumoasă și am făcut sport.

Mai multe detalii despre armele din film, despre cărțile care au inspirat filmul și despre acea sâmbătă puteți citi la Elena. Mulțumesc Cristiana.

Filmul are premiera în România vineri, 23 martie 2012.