TV: Loreen (Suedia) a câstigat Eurovision 2012

O piesă electro-dance a câștigat în seara asta finala Eurovision de la Baku. Piesa este în trend-ul muzicii dance europene din ultimii ani iar vocea cântăreței este puternică și deosebită, această combinație amintindu-mi de Flo-rida feat. Sia și David Guetta feat. Kelly Rowland.

Multă lume se aștepta ca Suedia să câștige după semifinale iar Twitter-ul a fost plin de pariuri înainte și în timpul finalei. Deși mă așteptam ca România să se claseze mai sus în top până la urmă țările au cam votat “pe prietenii” – fostele țări iugoslave între ele, fostele țări sovietice între ele. Și toată lumea cu Suedia și Rusia! Asta nu înseamnă că dăm vina pe soartă :-) dar e evident că poți câștiga acest concurs cu două condiții: să ai o melodie care să fie evident cea mai bună din concurs și/sau să fii într-un grup de țări care se ajută reciproc. Anul trecut azerii au fost în a doua situație, anul acesta Suedia avea evident o piesă puternică.

Rusia era să rupă cu ideea lor nonconformistă iar Serbia a fost cu siguranță o surpriză pentru multă lume, intrând în finală cu o melodie în limba lor natală!

Mie mi-a plăcut mult Grecia [vezi mai jos câteva motive superficiale] și Ucraina, dar pariasem pe cele două țări de pe primele poziții

Felicitări Mandinga! Prezența scenică și melodia trupei românești au fost la înălțime!

Vă las cu Eleftheria Eleftheriou :-)