ONLINE: Noul MySpace al lui Justin Timberlake

Acesta este un articol mai vechi, din perioada în care MySpace era în BETA.

Citește un editorial complet despre Noul MySpace aici!

Când Justin Timberlake a anunțat că firma lui a achițizionat MySpace știrea a făcut înconjurul lumii. Dar apoi s-a lăsat liniștea mai mult de un an, perioadă în care site-ul a continuat declinul în ciuda schimbărilor de design și de poziționare, iar Facebook a devenit standardul pentru 1 miliard de oameni!

Zilele acestea MySpace anunță o nouă abordare. Implicarea starului pop [+actor de succes] se spune că nu se reduce la asocierea de imagine ci că Justin are propriul lui birou la MySpace unde vine zilnic. Poate că nu vine chiar zilnic dar sunt curios dacă artistul a găsit soluția acolo unde atâția au dat greș.

Deocamdată filmulețul de prezentare ne arată o grafică 100% schimbată, dar un logo care revine la figurinele din vechiul logo MySpace.


MySpace logo vechi si nou
Lumea spune că arată ca un Pinterest mixat cu Instagram, dar asta este de înțeles dacă te uiți la succesul acestor două servicii online. Personal mi se pare totul cam complicat, pentru că scroll-ul nu este pe verticală [așa cum ne-am obișnuit cu vechiul MySpace dar și cu Twitter, Facebook și Pinterest] ci pe orizontală. Nu ar fi nicio problemă dacă acest mod de consum al informației ar fi consistent dar observ că există și meniul mobil din stânga, plus bara de colecții din partea de jos [asemănătoare cu playlistele de pe YouTube] dar și pagini cu scroll sus-jos. Plus pagina principală unde utilizatorul din filmuleț scrie status-uri ca pe Twitter.

E cam haotică noua grafică MySpace și cred că utilizatorii nu au chef să învețe lucruri noi. Iar dacă sunt lucruri noi, măcar să fie în sensul simplificării. Dar nu pare deloc simplificat, ci doar aerisit și modernizat.

Pe de altă parte este evidentă pentru mine intenția echipei MySpace de a face dispobil noul site și pentru telefoane și tablete, două piețe care sunt în mare creștere și care vor depăși, în termeni de cantitate, în câțiva ani, piața PC-urilor. Aici le dau o bilă albă, deși repet: scroll-ul orizontal este ceva cu care utilizatorul de Android, iPhone și iPad nu este obișnuit.

Ce așteptări ai de la noul MySpace? Îi mai dai o șansă?

——————————

Hi-Q pe MySpace aici.

Citiți și articolele din The Guardian și HeyReverb