Din octombrie sustin tinerii artisti in Guvernul României

Cu ajutorul acestui blog anunț oficial cooptarea mea în echipa O.R.D.A. – Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Din luna octombrie 2012 sunt Consilierul Directorului General O.R.D.A.

După mai mult de un deceniu în care am luptat public pentru transparența și modernizarea organismelor de gestiune colectivă a venit momentul să mă implic și mai mult, ajutând Guvernul României să corecteze piața drepturilor de autor. O.R.D.A. este instituția guvernamentală care reglementează și supraveghează domeniul drepturilor de autor.

Sper ca experiența mea de autor [membru UCMR-ADA], interpret [membru CREDIDAM], fondator al asociaților de promovare a artiștilor români [A.R.T.I.S. și A.C.U.M.] să ajute Guvernul României pentru a face lumină în industria muzicală.

În ultimii ani că am criticat UCMR-ADA și i-am lăudat când a fost cazul, am criticat CREDIDAM și uneori i-am lăudat, am criticat ORDA și i-am lăudat. Am încercat să atrag atenția asupra problemelor din domeniul drepturilor de autor indiferent de entitatea care era vizată.

Acum, din poziția mea de reprezentant al statului român am posibilitatea de a face și mai mult.
Și vă promit că voi face multe lucruri în echipa de conducere condusă de Directorul General Adriana Donțu și Directorul General Adjunct Irina Lucan-Arjoca.

Știu că imaginea ORDA nu este cea mai bună, chiar și bloggerii au criticat Oficiul, uneori pe drept, alteori pe nedrept. Voi lucra inclusiv pentru a explica mai bine presei care este rolul ORDA, ce poate și ce nu poate face ORDA. Așa că dacă aveți întrebări vă rog folosiți comentariile de mai jos sau adresa de email florin.grozea [@] orda.gov.ro

Să facem succes!