ONLINE: Cele mai tari servicii de muzică online din Statele Unite

Piața de streaming online ia avânt în SUA, statisticile din 2012 arătând că publicul preferă să asculte muzică mai mult decât să descarce muzica. Este o clară înclinație spre Acces [streaming, vizionare, ascultare] în dauna Posesiei [download, descărcare, cumpărare], adică mă bucur că pot ajunge la muzica preferată și nu vreau neapărat să am muzica preferată.

Mai sus vedeți topul celor mai populare companii americane care oferă servicii online cu muzică: radiouri online, muzică on demand, site-uri de descoperire de muzică.

——————————————————

Între timp la noi site-urile de streaming sunt în stagnare, deși Trilulilu.ro și 220.ro au în continuare trafic impresionant. Dar aceste două exemple ar intra mai degrabă la secțiunea UGC – Conținut Generat de Utilizatori și nu la site-uri de streaming precum Pandora, Songza sau Slacker.

Cumva în același domeniu [streaming] știrea săptămânii vine de la ProTV care  încearcă să întărească poziția Voyo.ro prin doborârea concurenței ilegale, adică a site-urile pirat! Compania se folosește de puterea CNA pentru a opri site-urile ilegale, în special Vplay.ro care și-a creat o bază consistentă de utliziatori:

CNA a analizat, în şedinţa de joi, o adresă primită de la SC Pro TV SA, care a semnalat existenţa a 42 de site-uri care oferă servicii media audiovizuale la cerere, fără a deţine drepturi pentru conţinutul difuzat şi fără să fi notificat Consiliul, aşa cum prevede Decizia CNA nr. 320 din 2012. (Via Refresh.ro)

CNA nu s-a implicat până acum pe piața Audio-Vizual online, opinia mea este că ar trebui să aibă o atenție mai mare pentru Internet în condițiile în care piața de consum media se îndreaptă clar spre digital.

Care este diferența dintre o emisiune la radio sau la televizor cu înjurături, acțiuni și limbaj violent, scene de nuditate și pornografie difuzată după ora 24 și… site-urile care difuzează aceleași materiale audio-video la orice oră, on-demand, fără posibilitatea de cenzură sau filtrare? De exemplu pe site-urile oficiale ale marilor televiziuni române orice copil cu acces la internet poate vedea emisiuni care pe TV se difuzează după ora 24 datorită restricțiilor CNA. Restricții care, iată!, nu sunt impuse pe Internet în acest moment.