TV: Cel mai tare serial din istorie

E normal să ne întrebăm: care este cel mai tare serial TV pentru că observăm în ultimii ani că serialele sunt mai iubite decât filmele artistice.

Cel mai tare serial din Istorie

Sigur, putem face doar un top subiectiv al celor mai bune seriale, pentru că gusturile nu se discută. Sau se discută? Pe IMDB.com se discută în fiecare zi, de milioane de ori :-)

Dar de ce serialele sunt mai populare decât filmele?

Explicația pe care am găsit-o pentru această creștere a popularității serialelor este Atașamentul.

Un serial cu minim 10 episoade dezvoltă mai bine personajele decât un film care poate avea maxim 180 de minute. Mai mult decât atât, trecerea de la un episod la altul crește tensiunea și așteptarea, naște controverse, deschide dezbateri publice. De asemenea sunt mai multe personaje principale [pozitive și negative], așadar mai mulți actori implicați. Actori care apoi devin vedete și aduc bani casei de producție din reclame și endorsement.

În cazul în care serialul are succes producătorii se hotărăsc să-l continue și astfel câștigă și mai mulți bani de pe același subiect. În cazul unui film este mai greu pentru că continuările vin târziu [la minim 1 an de la filmul original] și costă mult. La seriale decorurile sunt în general aceleași pentru 2-3 sezoane, deci costuri mai mici.

Toată lumea câștigă: producătorii investesc mai puțin și câștigă mai mult, actorii joacă mai mult timp și au șansa să câștige inimile spectatorilor, fanii producției primesc săptămânal porția de acțiune.

Un film este ca un roman: efortul creației este mare, rezultatul este consistent dar de cele mai multe ori definitiv. Un serial este ca o revistă: efortul creației este mai mic, conținutul este ușor de digerat și îl ține captiv pe client [cititor/spectator/fan] pe o durată mai mare de timp.

Cel mai tare serial din istorie

Cel mai tare serial TV conform utilizatorilor IMDB

IMDB.com a făcut un top al celor mai populare seriale pe care îl vedeți mai jos:

1. Planet Earth (1 sezon)
2. The Wire (5 sezoane)
3. Game of Thrones (3)
4. Breaking Bad (5)
5. Arrested Development (4)
6. Firefly (1)
7. The Sopranos (6)
8. Sherlock (3)
9. Leyla ile Mecnun
10. Twilight Zone

În topul meu mic ar intra House MD, Fast Forward, Newsroom, Friends, Seinfeld.

Care este topul tău?

Idee via Makavelis.