Comedy Central Pamela Anderson

TV: Comedy Central în România prin Dolce!

Comedy Central in Romania

Comedy Central a venit în România, în sfârșit! Dintr-o întâmplare… Grupul MediaPro nu s-a înțeles cu Romtelecom și astfel Dolce a întrerupt transmiterea pe cablu a celor 11 posturi TV: ProTV, AcasăTV, Sport.ro, MTV, ProTV HD, Acasă Gold, Acasă HD, ProCinema, Sport.ro HD, VH1, ProTV Internațional.

În locul acestor 11 posturi Dolce a introdus altele, printre care și Comedy Central.

Singurul canal de televiziune care mi-a plăcut când am fost în State a fost Comedy Central – 24 de ore de umor, comedii, seriale, standup comedy, emisiuni de divertisment.

South Park Comedy CentralSă vă spun ce am văzut acolo: Familia Bundy, Friends, Seinfeld, Cheers, South Park. Mai trebuie să continui? Hai că vă mai spun: Beverly Hills 90210, Jeff Dunham, Entourage, Ugly Americans, Jeff Ross, The Daily Show with John Stewart, The Colbert Report.

Plus filme, câte trei comedii pe zi. Cel mai tare canal de televiziune din lume, nu-i așa?

Din producțiile originale Comedy Central care se difuzează acum: Futurama, The Roast,  30 Rock, Tosh.O. De asemenea serialul “It’s always sunny in Philadelphia” cu Danny DeVito este unul dintre cele mai apreciate seriale de comedie din toate timpurile, conform topurilor IMDB.

Comedy Central este un fel de VPLAY al comediilor :-) doar că vine pe cablu, este inclus în abonament și e legal. Cred că va prinde bine la români care nu aveau un post de comedie [HBO Comedy este contra-cost într-un pachet destul de scump].

Comedy Central Pamela Anderson

Comedy Central made in Romania?

Voi merge mai departe și pariez că este loc în piața românească de un canal de comedie autohton! Avem destule surse de comedie pentru a acoperi 7 zile și 24 de ore:

– comedii străine vechi care sunt ieftin de cumpărat dar au mare succes, vezi succesul “Singur acasă”, filmele cu Jackie Chan, seria “Stan și Bran”, seria franțuzească “Jandarmii” cu Louis de Funes.

– seriale de comedie vechi: Familia Bundy, Cheers, Friends, MASH

– comedii românești din arhiva TVR: “BD în acțiune”, “Nea Mărin Miliardar”, “Operațiune Monstrul”, “Secretul lui Bachus” și alte zeci de filme mai vechi și mai noi

– momente de standup comedy românești: valul de comici români este imens, producțiile s-ar putea filma în studiouri [cum a făcut HBO cu Standup Cafe] sau chiar în cluburile unde artiștii lucrează

– talk-show-uri: aici ar avea loc Florin Călinescu, Teo Trandafir, Mugur Mihăescu și mulți alți prezentatori TV care nu se mai potrivesc la televiziunile generaliste care folosesc mai mult promiscuitatea, scandalul și starletele porno

–  emisiuni cu grupuri de umor: Vacanța Mare s-a retras dar ar putea reveni, Divertis s-a împărțit în două, mai există zeci de grupuri de umor care nu apar des la televizor

Iată că material ar exista pentru un post românesc de comedie… Urmează să aflăm dacă publicul român își dorește acest gen de canal TV, și vom vedea asta urmărind audiențele după primele luni de Comedy Central pe Dolce.

—————————————-

De o lună nu am cablu TV în casă și nu vedeam până azi vreo diferențiere clară între ofertele firmelor de cablu, dar acum că Dolce oferă Comedy Central lucrurile s-au schimbat… Și cred că diferențele vor fi din ce în ce mai mari pe măsură ce piața se maturizează și cabliștii câștigă curaj.

Cât de tare va conta eliminarea postului ProTV în decizia de cumpărare a românilor? Acoperă HBO Comedy, MTV Hits și Comedy Central hiatusul lăsat de cele 11 posturi românești?