Top online music

MUSIC: Top 10 servicii de muzică digitală după numărul de abonați

Iată un top al celor mai populare servicii de muzică digitală în funcție de numărul de abonați plătitori.

Locul întâi este ocupat de un radio digital prin satelit, un gen de serviciu care are mare succes în America de Nord dar nu este prea întâlnit în Europa. Sirius XM nu este nici un radio AM/FM [deși majoritatea ascultătorilor sunt în autoturisme], nici radio online [deși are un site cu radiouri online din 2011 precum Pandora] și nici serviciu de streaming on-demand [precum Spotify, Deezer, Grooveshark]. Pentru români e greu de înțeles acest sistem dar cred că ar fi fost folositor acest gen de serviciu digital la noi pentru ca muzica online să fie mai ușor înțeleasă și adoptată… Gândește-te: muzică online în mașina ta, oriunde mergi în țară, cu posturi personalizate și calitate de CD.

E adevărat că Deezer trage tare pentru a intra în mașinile noastre, dovadă fiind cele mai noi contracte cu Ford și Volvo. Iar poziția a treia pe care o ocupă în acest moment serviciul francez nu este deloc una slabă, având în vedere că Deezer s-a lansat în peste 160 de țări în ultimii doi ani, în comparație cu Spotify care acoperă doar 12 țări în total.

Din păcate în România avem doar un singur serviciu din cele din lista de mai jos, dar presimt că Spotify va veni în curând și pe la noi.

Top online music

Via Digital Music News