Alexandra Stan - make a change

TOP 10 sfaturi pentru Alexandra Stan

Multe lucruri pe care le spune artista în aceste zile dificile sunt înțelese greșit de opinia publică. Artiștii care știu cum e viața în industria muzicală [românească și străină] înțeleg mult mai bine dezvăluirile, temerile și speranțele Alexandrei Stan.

Îmi permit să-i transmit câteva sfaturi prin intermediul acestui blog atât ei, cât și celor care aruncă cu pietre în ea în aceste momente dificile.

Alexandra Stan

1. Schimbă ceva

E clar că lucrurile nu au mers bine în ultimul timp. Din interviuri deduc că nu merg bine de aproximativ un an. E păcat ca unul dintre cei mai cunoscuți artiști români în străinătate să se oprească aici cu succesul! Dar e clar că ceva nu mai merge dacă discuția a ajuns la bani. Alexandra Stan trebuie să facă o schimbare și acesta e cel mai bun moment. Cel mai greu moment pentru tine, dar cel mai bun pentru o hotărâre serioasă.

2. Iartă

Am văzut că multă lume s-a enervat când Alexandra Stan a spus că îl iartă pe impresar. Ea nu a spus că se întoarce la el, ci că îl iartă printr-un gest care mie mi s-a părut profund creștinesc și nu va mai lucra niciodată cu el… Unii au sărit că e un gest prostesc. Mie mi se pare un gest creștin: iartă, dar nu uita. Ce gest mai frumos pentru ea decât să ierte? Ce gest mai dureros pentru agresor decât să fie iertat de victimă, pentru a rămâne singur în fața judecății destinului? Eu ridic pălăria în fața acestui gest.

3. Odihnește-te

După trei ani de alergat prin lume pentru concerte, interviuri, înregistrări un tânăr de 24 de ani merită măcar 2-3 săptămâni de pauză. Pauză vocală, pauză de muncă, pauză de stres. Nu poți lucra la un nivel înalt fără pauză, fără să respiri. La un moment dat vei exploda, vei ceda, oricât de puternic ai fi. Odihnește-te un pic, adună-ți gândurile, ține deoparte presa și industria muzicală și respiră în voie.

4. Ascultă-ți părinții

E multă lume care, mai ales în aceste momente, vor să sape în intimitatea ta pentru a afla mai multe. Există doar două persoane care îți vor binele și doar binele: mama ta și tatăl tău. Faceți o celulă de criză și luați hotărâri doar împreună. Ascultă-ți părinții, în momentele grele doar ei știu ce e mai bine pentru tine.

5. Oprește circul

A fost un pas dificil să ieși în public, e bine că ai atras atenția televiziunilor, dar ce e prea mult strică. Toată lumea a aflat ce s-a întâmplat și ți-ai făcut auzită vocea în presă și în fața fanilor. Dar după câteva zile de discuții în mass-media totul se diluează, oamenii încep să se plictisească, apar personaje dubioase care trag în toate direcțiile povestea inițială. Nu vrei să fii un personaj monden, tu vrei să scapi din situația în care ești și să continui să cânți. Oprește interviurile când acestea încep să-ți facă mai mult rău decât bine.

6. Nu te grăbi

Sunt multe lucruri de făcut, atât din punct de vedere contractual [relația cu casa de producție] cât și legal [plângere]. Nu te grăbi! Sunt câteva zile tensionate și pline de emoții, așteaptă să treacă. Apoi fă acel pas important [vezi sfatul nr.1]

7. Caută profesioniștii

Multe dintre problemele din cauza cărora suferi acum se datorează relațiilor contractuale defectuoase. Ai nevoie de profesioniști în jurul tău [juriști, avocați, specialiști] care să te ajute în carieră! Oameni care să realizeze un sistem profesionist în jurul tău ca artist internațional. Foarte important: profesioniști care au performat cu mai mulți artiști și cu experiență internațională!

8. Cântă

Ai o voce superbă și un timbru special. După ce se termină această perioadă și vei reveni pe picioarele tale te sfătuiesc să cânți o melodie care să te reprezinte. Poate mai puțin comercială, dar mai aproape de sufletul tău. Măcar o melodie despre TINE, despre ce simți TU.

9. Mulțumește

Viața unui om are suișuri și coborâșuri, chiar dacă este un artist de succes. Fii recunoscătoare pentru succesul pe care l-ai avut și îl ai în continuare, pentru susținerea fanilor din România și de peste hotare, pentru oamenii pe care îi ai aproape. Ai văzut miile de mesaje de susținere de pe Facebook și de pe Twitter? Fii recunoscătoare pentru aceste gânduri frumoase, chiar dacă acum problemele par mari. Ești o norocoasă și trebuie să știi asta!

10. Zâmbește

Peste un timp totul va trece și vei fi un om mai puternic, mai liniștit, mai bun. Poți începe să zâmbești de acum. Binele va învinge. Crede-mă. Alexandra Stan va învinge.