ITM gif

TV: Ce am construit de când lucrez la “În Țara Minunilor”

Citiți articolul lui Iulian Comănescu [producător general al emisiunii Hi-Q “În Țara Minunilor”] intitulat “Ce-am distrus de când lucrez la În Țara Minunilor”.

Și-acum să vă zic ce am construit:

În Țara Minunilor

Ce am construit datorită emisiunii În Țara Minunilor

* O prietenie. Îl știam pe Iulian de vreo 5 ani, de la începuturile aventurii mele în blogosferă. Apoi m-a sunat să mă invite la o emisiune de la Realitatea TV cu Dragoș Bucur. Dar am început să-i cunosc cu adevărat [pe el și pe Anamaria Caia] după ce au acceptat să ne producă emisiunea “În Țara Minunilor”. Emisiunea este un pariu pe care l-a făcut Hi-Q, o promisiune că divertismentul TV poate fi pozitiv și curat.

* Un imn. Muzica de la generic s-a bazat pe o piesă de anul trecut care nouă ne-a plăcut dar textul a fost unul care nu a fost deloc popular. Așa că i-am dat o a doua șansă și a ieșit melodia “În țara minunilor”. Un imn care ne place atât de mult încât îl cântăm la fiecare ediție.

* O siguranță. Sunt momente în care mă gândesc dacă abordarea mea în relația cu tinerii artiști este una bună, constructivă. Primesc des demo-uri pe email sau Facebook, vin tineri la noi la studio. Încerc să le dau sfaturi fără să le tai aripile dar și fără să mă impun ca Dumnezeul Muzicii :-) De curând am aflat că un copil care a ajuns în studioul nostru acum 10 ani a primit un sfat care i-a schimbat viața. Acum e mare soprana. Am mai aflat câteva povești de acest gen în ultimele luni și mi se pare că emisiunea asta i-a atras pe acei oameni să vină ACUM să îmi povestească.

* Un brand online nou. Ideea de a face conținut video dedicat Internetului este una mai veche. Dar este scump și necesită timp! Prezența lui Cosmin Tudoran în emisiune mi-a oferit oportunitatea de a realiza o “Istorie a hip-hop-ului românesc”. Reacțiile de pe online au fost foarte bune așa că am realizat și episodul doi [cu actorul Dan Badea, se va difuza în emisiunea numărul 5] și pregătesc o a treia parte! Eu cred că o emisiune TV trebuie să producă conținut pentru toate mediile [muzică, fotografie, audio, audio-video, online] și am avut oportunitatea de a face asta cu echipele Indie Studio și TVR2.

* O nouă carte. Când vremurile sunt cele mai aglomerate parcă atunci mă apucă inspirația mai abitir… M-am apucat de cartea a doua din seria “100 de idei”. Poate pentru că am văzut că există oameni cu care pot construi orice și care m-au încurajat.

* Cover-uri. Sunt producătorul muzical Hi-Q de mulți ani dar am stat departe de moda cover-urilor [preluări ale hiturilor internaționale] pentru că am crezut mereu că un artist de valoare își compune singur muzica. Dar formatul emisiunii noastre avea nevoie de cover-uri interesante, în formule interesante. Așa că m-am apucat împreună cu Virgil Dulceanu și Florin Țuliga să facem cover-uri. Așa a ajuns Mihai să cânte cu Ruxi (Blaxi Girls), Dana cu Cornel Ilie și Shift, Florin cu Elena Gheorghe, Mamasita cu band-ul Hi-Q și tot așa. [munca a fost a lui Virgil și Țuli în mare parte  și le mulțumesc pentru efort].

* Un format. Cred cu tot sufletul că formatul TV construit în jurul ideii noastre are potențial pentru viitor. Deja de câteva luni se simte un vânt nou în lumea televiziunii, cu producții care vor și pot să facă audiență fără a mai apela la pseudo-vedete, știri incendiare și hiperbolizate, exprimări agresive și vulgare. Reacțiile artiștilor, managerilor și jurnaliștilor după primele ediții ne confirmă teoria. Mi se spune “Nu prea am timp dar vin pentru voi” și “Am văzut pe net ce vreți să faceți acolo, vreau să vin și eu”. Deci funcționează.

Îmi plac începuturile. Acesta e un nou început.

Vezi toate emisiunile online pe TVRplus.ro