Michael Jackson

Status de Facebook

Sunt artist. Când ascult muzică, aud mai mult decât aude majoritatea oamenilor. Eu aud o lume care se deschide la fiecare început de melodie, cu munți și mări, cu legi proprii, cu culori și arome.

Mă doare să văd că, uneori, considerați muzica doar “divertisment”, iar știrile despre muzică intră la secțiunile “monden” și “vedete” ale marilor site-uri. Mă doare să văd că, uneori, tratați cântăreții ca pe niște lăutari, ca pe niște bufoni care sunt datori să vă distreze.
Muzica este mai mult decât atât. Urmăriți filmarea de mai jos și veți înțelege ce urmează să vă zic.
Muzica este energia care mișcă oamenii, indiferent de vârsta lor, de limba în care fost crescuți, de statutul social, de avere.

Oameni din toată lumea se sincronizează într-o mișcare pe care noi o numim dans, dar este mai mult de atât: este o ordine divină creată pentru câteva clipe în haosul universal. O ordine divină creată de OM. Ce paradox superb…

Stați o secundă și gândiți-vă la asta: două, trei, zece, o sută de organisme diferite care, pentru câteva momente, aliniază energia universală în cuante egale, simetrice, periodice, de o geometrie superbă. Oameni care bat din palme auzind “Because I’m haaaappy, clap along if you feel like a room without a roof”, oameni care ridică mâinile în aer când aud “I just wanna feeeeel real love, feel the home that I live in”, oameni care își mișcă capul pe tobele și basul “Billie Jean”.

Cărți groase pline de înțelepciune nu reușesc să unească oamenii precum câteva acorduri muzicale. Școala încearcă să ne bage informații în cap, dar nu știe să ne împingă să vibrăm la unison.

Politicienii concep strategii complicate pentru a ne convinge să îi urmăm și să-i susținem. Vorbesc mult, discută, combat… Dacă ar vorbi mai puțin și ar lăsa muzica să cânte ar câștiga mai mult.

Preoții încearcă să ne convingă că dețin Adevărul absolut.

Eu te invit să cauți frumusețea acestui Univers în note muzicale, în terțe și cvinte [ce lecție simplă despre energie găsești doar în aceste terțe și cvinte!], în rime și ritm, în bătăi ritmice de palme.

Înțelepciunea mea, înclinarea mea politică, religia mea – MUZICA.

Dați play și spuneți-mi dacă acești oameni nu sunt cei mai frumoși oameni din lume, în acele două minute în care șterg diferențele dintre ei și (pe tăcute) crează o ordine divină într-o societate haotică.


[OFFICIAL] Michael Jackson Dance Tribute… by ginocino

CITEȘTE ȘI ARTICOLUL: 5 ani de la plecarea lui Michael