Martin Lindstrom in Romania

OFFLINE: Cum a fost la Martin Lindstrom?

Ieri am fost la Radisson Blu unde Martin Lindstrom [cel mai tare branding guru al lumii, conform Global Guru’s] a ținut o conferință de peste 8 ore care m-a impresionat și m-a marcat.

Sigur că multe lucruri le știam și unele lucruri le intuiam, dar experiența live este superioară citirii unei cărți sau vizionării unui filmuleț. Așa cum spunea și Martin ieri, digitalul e din ce în ce mai important în viețile noastre, dar noi, oamenii, vom avea mereu simțuri și vom avea nevoie de experiențe. Și evenimentul de marketing al anului 2014 exact asta a fost: o experiență!

Am pus telefonul pe silențios și m-am lăsat absorbit de stilul entuziast și simpatic al speaker-ului danez, la fel cum au făcut și ceilalți 400 de spectatori. Apropo de spectatori: am regăsit printre ei oameni din middle și top management, oameni din publicitate, PR și IT, femei și bărbați pe care îi urmăresc cu atenție și respect; era o sală plină de oameni de calitate care lucrează pentru brand-uri tari sau chiar sunt brand-uri tari la rândul lor!

Prezentarea lui Martin Lindstrom a avut patru părți:

1. Buyology – neuromarketing
2. Smash your brand
3. The Morgansons
4. Sleeping with your consumer

De asemenea, între partea a 3-a și a 4-a Martin a dat zeci de autografe pe cărțile lui, iar la final Anca Nuță de la Unicredit Țiriac i-a pus câteva întrebări adunate de ea în pauzele dintre speech-uri. Mă așteptam ca Martin să fie expeditiv după 8 ore de prezentări, dar răspunsurile lui la cele 5-6 întrebări venite din public au fost nu doar pasionate și lungi, ci și foarte practice… El practic a consiliat gratuit fiecare om care i-a pus o întrebare, aplicat la brand-ul lui!

Sigur că articolul meu nu poate [și nu își dorește] să dezvăluie toate revelațiile pe care Martin Lindstrom le-a adus sau le-a provocat ieri. Ce e clar pentru mine este că voi privi cu alți ochi multe dintre acțiunile pe care le voi face zilnic, ca cumpărător. Și voi regândi modul în care definesc brand-ul meu personal și cel al agenției mele.

Martin Lindstrom

Agenția mea HYC a realizat site-ul oficial al evenimentului și promovarea online – Facebook, Google, bloggeri. Organizatorul evenimentului a fost Brand Emotion – detalii aici. Mulțumim sponsorilor Lenovo, BMW și Unicredit Țiriac pentru sprijin! Mulțumim TNT și Editura Publica.

Pe Martin Lindstrom îl puteți găsi pe pagina lui oficiala MartinLindstrom.com