Hour of code - Barack Obama

OFFLINE: Hour of code 2014

Programarea pare o chestie pentru pasionații de IT și de gadget-uri, ceva complicat, ceva “geek”.

Dar vremurile s-au schimbat și aproape toți am devenit pasionați de IT!

Cum așa? Păi folosim Facebook zilnic, comunicăm cu Whatsapp și Messenger, scriem și comentăm pe bloguri. Un pic de programare știm toți, deja, de nevoie! Gândește-te că copiezi codul < embed > de pe YouTube când vrei să preiei un clip de acolo. Ăla e cod! Sau

Eu am făcut programare încă din școala generală pentru că tata mi-a luat profesor particular. Îi mulțumesc mult pentru această inițiativă!! M-a ajutat foarte mult în viață!

CITEȘTE ȘI ARTICOLUL: Care a fost primul tău calculator?

Bazele programării mi-au folosit apoi în liceul cu profil informatic și în general în viață. Chit că m-am dus în direcția divertisment (muzică, televiziune), faptul că știu să programez cod mi-a dat un plus de inovație în carieră – Hi-Q a avut primul site al unui artist român, prima pagină oficială Facebook, prima televiziune online, apoi blogul meu și site-ul eOk.ro.

Hour of code Romania

Săptămâna asta vorbim despre Hour of Code pe care organizatorii l-au denumit “Cel mai mare eveniment de educație din istorie”. Vezi pagina Hour of Code România pe Facebook.

În cadrul Hour of Code înveți bazele programării și sunt convins că o să îți dorești să înveți mai mult. E vorba de o oră pe care o folosești pentru tine.

La americani a devenit o prioritate strategică națională, cu președintele Barack Obama care recomanda americanilor să învețe programare pentru a menține Statele Unite în topul țărilor inovatoare, fix anul trecut:

Anul acesta Barack Obama a luat lecții de programare de la niște puștani, vă invit să vedeți filmarea mai jos:

Susțin Hour of Code România și vă invit să vă trimiteți copiii la lecții de programare. Veți fi surprinși că ei deja știu câteva lucruri :-)

Urmărește discuția despre Hour of Code pe hashtag-ul #hourofcode pe Facebook și Twitter.