MOBILE: Paul McCartney lansează o aplicatie mobila 3D live

Fostul Beatles, Paul McCartney este unul dintre cei mai bogați artiști britanici din toate timpurile! Dar nu doar datorită succesului celebrei trupe, ci și datorită albumelor și turneelor solo.

Artistul englez a anunțat lansarea unei aplicații mobile gratuite prin care vom putea urmări concertele lui, în format video live 360 de grade și 3D! Ufff… câte informații noi în această știre :-)

Așadar concertele vor fi filmate cu niște camere video 3D, care vor fi montate pe scenă și în fața scenei, și care vor transmite live pe smartphone. Cool idee, nu-i așa?

Cum va funcționa aplicația mobilă a lui Paul McCartney?

 

Paul McCartney
Foto: Alexander Mazurkevich / Shutterstock.com

 

Aplicația este doar pentru Android, ceea ce pentru mine este o surpriză pentru că în general artiștii lansează întâi pe iOS-ul de la Apple și apoi pe Android și Windows Phone. Sau măcar în același timp. Paul McCartney va transmite concertul din august 2015 intitulat “Live and Let Die”, din San Francisco, doar prin această aplicație Android.

Va trebui să ai ochelari 3D pentru a vedea concertul, desigur!

Încă un detaliu interesant: sunetul pe care îl vei auzi va fi de asemenea 3D – adică vei auzi basul mai tare dacă vei alege camera de lângă basist, vei fi asurzit :-) de tobe dacă vizualizezi prin camera de lângă baterist și așa mai departe. Ca în jocurile de virtual reality!

Aplicația este dezvoltată de Jaunt – companie care realizează tehnologie și software pentru aplicații Virtual Reality, fondată de Jens Christensen și Peter Gotcher [director Dolby Sound].

Uite cum arată o “cameră video 3D” realizată de Jaunt:

Paul McCartney - Jaunt camera 3d

Aplicația Paul McCartney poate fi descărcată gratuit din Google Play. Dar trebuie să aveți ochelari 3D și… răbdare până la vară!

Via The Guardian. Fotografii via Jaunt VR & Shutterstock.