Facebook

VIDEO: Tot ce pui pe Facebook este public

Ca să închidem discuția pentru totdeauna hai să vedem ce a hotărât cea mai înaltă instituție din Justiția Românească. De fapt nu a decis Înalta Curte de Casație și Justiție că Facebook este spațiu public, ci doar a spus-o clar și fără dubiu.

Concret, Curtea Supremă a decis că profilul personal creat pe pagina de socializare, indiferent dacă este accesibil unui număr restrâns de persoane, constituie spaţiu public, şi nu privat.

Este hotărârea prin care Înalta Curte a respins ca nefondat recursul unui fost director din prefectura Mureş. Acesta a contestat o sancţiune primită de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii din cauza unei postări pe pagina personală de Facebook. Cazul este o premieră pentru România, unde Facebook are peste 7,2 milioane de utilizatori.

Am văzut că multă lume s-a mirat în presă de această “descoperire”… Peste câteva zile toată lumea a uitat și a continuat să publice pe Facebook unde locuiește, ce mănâncă, ce gândește, pe cine înjură și blestemă, poze cu copiii și părinții, cu vecinii și dușmanii. Pentru că nimănui nu îi pasă de confidențialitate pe Internet, acesta e adevărul. Da, societatea s-a schimbat și lumea a evoluat/involuat așa cum se întâmplă de mii de ani. Nicio surpriză!

Când auziți de Facebook nu uitați să înlocuiți substantivul comun cu Twitter, bloguri, comentarii pe ziare online și pe forumuri [chiar private].

Cristi ne spune mai multe despre asta:

Via Cristi Dorombach și Digi24.ro

Foto: Twin Design / Shutterstock.com