Chinezu

Cum am ajuns sa schimb stilul acestui blog, datorita unui top facut de Biz

Revista Biz, despre care v-am mai vorbit, fioioooiii, de multe ori, pentru că, nu-i așa?, merită povestit atunci când ai lucruri faine de povestit… deci cum vă ziceam revista aceasta Biz tocmai a publicat topul celor mai “folosiți” bloggeri de către agenții în anul care tocmai s-a încheiat.

Zic “folosiți”, căci altfel cum să le spun acesto distinși domni cu care deseori mă întâlnesc pe la evenimente social-cultural-artistico-profesionale, dar rar la bere pentru că, așa cum știți și dumneavoastră, eu nu prea beau alcool. Mai exact beau foarte rar. Și mai exact ultima bere de care îmi amintesc am băut-o acum vreo două luni și nu mi-a plăcut :-)

Dar să revenim la acești domni: cine sunt aceștia, ce treabă au ei pe Internet, cine sunt mamele și tații lor, au ei covoare în casă, ce vor de la noi? Întrebări care probabil își vor găsi răspuns dacă dați click pe link-urile pe care le voi înșira, cuminte și împăciuitor mai jos. Dar până veți descoperi aceste nume, deci și aceste link-uri despre care am vorbit mai sus cu atâta patos, dați-mi voie să îi laud și să îi critic și eu!

Căci aș minți ca o cucuvea bătrână prinsă în cuibul priveghetorii tinere (de vânătorul curios să vadă de unde vine gălăgia aceea groaznică) dacă v-aș spune că nu-mi pasă de topuri, clasamente și premii. Ba îmi pasă, musiu! Și nu vine această dorință a mea să-mi văd numele – și link-ul blogului de asemenea – pe pereții blogosferei din cauza unui oareșce orgoliu imens, ci pentru că știu (recunosc public!) faptul că Biz face topuri relevante, care arată o mare obiectivitate și o calitate a acelor bloggeri, a scrierilor lor, a stilurilor lor, a treburilor, mamelor, taților și covoarelor lor. Covoare de inteligență, desigur, la asta mă refer, nu săriți cu criticile acum! :-)

Și nu e șagă când vă spun că eram și eu prin topuri, ei bine nu chiar pe primele locuri, dar eram și eu pe acolo în top 50 când erau maxim cincisute de blogulețe, în preistoria blogosferei românești, când marile ziare încă își uscau cerneala la soare, pe tarabe, nu în biții digitali din http; când ziarele de sport scriau despre sport nu despre nu-știu-ce amantă bună a nu-știu-cărui fotbalist drogat, Doamne Ferește-mă de injurii pe acest blog curat!; așadar când puricele încă se încălța cu 99 de oca de fier și tot sărea până la nori! Da, doamnelor și domnilor, în acele vremuri de pionerat blogul meu era în topuri, deci îmi amintesc cu bucurie acele clipe și le vreau înapoi, carevasăzică. Nu pe toate, doar clasamentele, musai ele să revină în viața mea! :))

Așadar sunt alții “cocoțați” acolo sus în topurile blogosferei, zice revista Biz și eu nu am niciun motiv să nu îi cred, că prea sunt oameni faini și muncitori acești domni și aceste doamne de la revistă!

Știu, știu, veți spune “lasă măi, Florine, că nu poți fi chiar peste tot în topuri, du-te acasă la familie că e trecut de 5 și a venit weekend-ul peste tine și te-a prins la birou”. Știu că veți spune asta :))

Dar lăsați-mă să termin ce am de zis și veți înțelege că nu invidia (mersi, ești simpatic că zâmbești neîncrezător acum) ci chiar respectul pentru acești bloggeri m-a pornit să scriu acest articol! Da, respectul pentru niște oameni care muncesc și fac din blogging o performanță și chiar transformă în realitate previziunile mele de acum câțiva ani (dacă-mi permiteți să observ, și da, o să-mi permiteți pentru că acesta este blogul meu și scriu ce vreau pe el).

Așa că nu voi rata această oportunitate teribilă și voi spune:

Foioioiiii, tare mă bucur să văd oameni frumoși în topul bloggerilor și mai tare mă bucur (dacă se poate, și iată că se poate!) să aud că numărul blogurilor active din România a crescut și a ajuns la cel mai mare număr ever (adică din totdeauna, dragii mei!).

Zău, e momentul să citiți lista de mai jos și să mă credeți pe cuvânt, căci dacă nu mă credeți pe cuvânt ce rost are să mai citiți acest blog al meu și nu mai bine îl închideți și plecați la familiile voastre… așadar, cum am mai spus (undeva-cândva, nu știu unde mai exact și nici n-am răbdare să caut :-) ia luați la puricat topul de mai jos, dați click corespunzător pe acele link-uri și eventual abonați-vă la aceste bloguri că sunt, hai că mă repet!, chiar cele mai “populare” bloguri din România, în acest moment.

Disclaimăr: Acești bloggeri nu sunt cei mai citiți, acel top este altul (îi zice clasament de trafic, așa îi spunem noi, tocilarii internetului, când ne vedem la un ceai, că bere, așa cum știți, eu nu beau), acesta este poate mai important:

Top 10 bloggeri cu care agențiile au colaborat în 2014:

1. Cristian China-Birta
2. Cristian Manafu
3. Cabral Ibacka
4. Cristina Bazavan
5. Ana Morodan
6. Vlad Petreanu
7. Cristina Mazilu
8. Victor Kapra
9. Vali Petcu
10. Andreea Ibacka

Acest articol este foarte serios ca fond, dar ca formă este un pic neserios: am încercat să scriu în stilul lui Chinezu, cel care este și anul acesta Number 1 în topul bloggerilor cu care au colaborat agențiile. V-ar plăcea să scriu așa în fiecare zi?

Foto: Dragoș Asaftei