OFFLINE: Am prezentat Gala 5 ani de Let’s Do It, Romania!

Marți, 17 februarie, am fost invitat să găzduiesc evenimentul aniversar “5 ani de Let’s Do It, Romania!” la Centrul Tinerimea Română din București.

Când am primit propunerea de la Anamaria Hâncu mi-am dat seama ce repede au trecut acești 5 ani! Sunt 5 ani de la prima invitație a unor tineri entuziaști de a spune “Da!” unei idei aparent nebunești: să facem curățenie în toată țara, într-o singură zi. Cinci ani mai târziu, suntem tot aici, iar LDIR a devenit, între timp, cea mai mare mișcare socială din România!

Pentru mine Let’s Do It Romania a fost o idee cu adevărat nebunească… Am văzut drumurile naționale pline de deșeuri, cu pădurile de pe marginea șoselelor înecate în pet-uri și pungi de plastic și resturi de mâncare. Știam că spiritul civic al românilor are mari lipsuri și că problema era imensă, la nivelul național! Deci nu am crezut că LDIR va reuși să curețe țara într-o singură zi, dar am pus umărul alături de trupa Hi-Q la promovarea acestei idei, chiar din primul an. Mă bucur că m-am înșelat și că România a devenit mai curată datorită acestor tineri!

Evenimentul din 17 februarie a fost nu doar o aniversare a acestei mișcări sociale, ci și un moment pentru a mulțumi partenerilor, autorităților locale, companiilor private, presei și personalităților care au ajutat în acești 5 ani.

A fost o onoare pentru mine să partici la această Gală LDIR 2015 și sper ca asociația să nu mai aibă obiectul muncii în scurt timp!

Florin Grozea - 5 ani LDIR

Vezi aici interviul cu Mihai Sturzu și Florin Grozea din anul 2010:

Ziceam acum 5 ani și iată că vorbele mele au rămas la fel de actuale:

“Faptul că ați ales o singură zi pentru a face curățenie este doar începutul unei conștientizări a oamenilor că se pot schimba lucruri. Mulți români spun ‘Nu pot face nimic să schimb societatea noastră!’. Dar nu este adevărat, societatea este formată din oameni, noi oamenii avem puterea să schimbăm ceva!”.

Între timp Let’s Do It Romania a adunat peste 1 milion de voluntari devenind cea mai mare mișcare socială din țara noastră! Vezi mai multe detalii despre acești 5 ani în infograficul de mai jos:

Let's Do It Romania 2015

Fotografii și informații de pe site-ul oficial LetsDoItRomania.ro