Voltaj Eurovision 2015

TV: Voltaj – Eurovision 2015

De fiecare dată când artiștii români au tratat cu seriozitatea concursul Eurovision am avut rezultate bune și laude din partea industriei europene. S-a întâmplat cu SISTEM și Luminița Anghel, s-a mai întâmplat cu Elena Gheorghe și Mandinga [citește și articolul ”Top 10 motive pentru care Mandinga trebuia să câștige Eurovision România”].

Anul acesta Voltaj și piesa-manifest ”De la capăt” a fost o propunere consistentă de la început, cu o promovare făcută ca la carte atât offline [în special la radiouri și televiziuni] cât și online [vezi dinamica paginii Facebook și materialele video de pe canalul oficial YouTube].

Iată înregistrarea momentului Voltaj Eurovision de aseară, din semifinalele de la Viena:

Din acest moment e mai puțin important locul trupei Voltaj în clasamentul final Eurovision 2015, mai ales știind că votarea în finală se face în primul rând pe prietenia dintre popoare [sau vot politic]. Câștigul nostru, ca industrie muzicală românească este că am prezentat un produs muzical bun, susținut de un videoclip și un film documentar cu mesaj european realizat de regizorul Sabin Dorohoi, într-o manieră decentă și demnă, fără artificii de imagine precum Conchita Wurst sau Lordi.

Românii sunt apreciați în lume pentru muzica pop-dance datorită valului de succese internaționale din 2009-2013 și acesta este un pas important pentru noi. Acum mai trebuie doar să demonstrăm că avem și consistență în talentul nostru, dincolo de învelișului sclipitor. Voltaj ”De la capăt” este deja primul pas pe acest drum.