Brands and Music 2015

ONLINE: Articole pe care vi le recomand – 26 iulie 2015

Seria săptămânală de recomandări din lista mea lungă de pe Pocket, acolo unde salvez articolele pe care le-am citit și care mi se par interesante. Le voi structua în trei secțiuni, o tehnică pe care am experimentat-o de curând aici pe blog. Enjoy!

Blogosfera românească

Alexandra Hurducaș a dat startul unei serii de articole despre generația Y – sau Millennials, adică cei care au acum între 19 și 35 de ani, cei care stabilesc mode și trend-uri, care votează, construiesc și schimbă lumea în care trăim: Despre millennials, de la un millennial. Acum un an am preluat un articol din Huffington Post pe același subiect – De ce Generația Digitală este nefericită.

Cristian Manafu a scris un articol pe care trebuia să-l salvez, pentru viitor: Două lecții locale pentru brand-uri.

Criticul nu a mai scris pe blogul cu același nume de câteva luni, dar a simțit nevoia să revină săptămâna asta ca să ne vorbească despre conflicte și despre societatea românească: Tribalism, Bigotism și Smardoială.

Iulian Comănescu a reluat articolele din Dilema Veche cu un articol pe gustul meu, în care vorbește despre brand-urile americane, campanii publicitare, trecutul și prezentul românesc, plus Delia Matache: Nostalgia unui trecut inexistent.

Cristian China Birta ne dă o veste bună: Avem o nouă platformă de crowdfunding – Sprijina.ro

Ioana Grozea a primit sute de like-uri și share-uri pentru acest articol: Ți-a mâncat pisica limba?

Marian Ionescu a făcut o analiză a paginilor Facebook președinților: Eu cred că domnul președinte Iohannis…

Articole pentru artiști și compozitori

Cristina Chipurici promovează singura emisiune românească dedicată hip-hop-ului, ajunsă săptămâna asta la episodul 3: MicCheck cu Vlad Dobrescu.

Adriana Sandru recunoaște că îi place noul single ”Da, mamă” al Deliei, în pofida valului de critici, dar propune o urmare care să fie mai constructivă femeilor care au iubit: Delia, vreau o continuare!

Cornel Ilie de la trupa Vunk a văzut altfel concertul anului în România, și ne atrage atenția: Robbie Williams a mai fost în România de mai multe ori. Și va mai veni. Sub alt nume.

Gabriel Fereșteanu i-a luat interviu Ancăi Lupeș – Profesoara vedetelor.

Livia Iușan a scris mai multe articole inspirate din cursul de industrie muzicală ținut de Anca Lupeș [vezi mai sus], ultimul fiind dedicat lui Dan Fințescu [MC Radio KissFM, prezentator TV, manager artiști]: Problema cea mai mare din industria muzicală…

Presa străină

Imogen Heap este singura femeie premiată cu Grammy la secțiunea Inginer de Sunet și una dintre cele mai inovatoare artiste; în acest interviu din Forbes artista discută necesitatea revoluționării industriei muzicale și posibilitatea ca Bitcoin/Blockchain să fie soluția din inima revoluției: Mycelia

George Howard este unul dintre fondatorii TuneCore și profesor asociat la Berklee College of Music – Blockchain ar putea salva industria muzicală dacă am înțelege ce este cu adevărat.

Craig Grannell anunță pe Stuff.tv că Bandcamp, serviciul online dedicat artiștilor tocmai a lansat o oportunitate nouă: Abonamente directe între fani și artiști.

Walter Apai a adunat cele mai bune sfaturi pentru cei care vor să-și facă propriile landing page, cu exemple și servicii online folositoare: Ghidul construirii landing page.

Paul Resnikoff are o listă scurtă dar simpatică: 17 lucruri care dovedesc că sunetul de calitate nu are importanță.

Andreas Antonopoulos este un antreprenor american de origine greacă, scriitor și expert în monede virtuale: Bitcoin este adevărata inovație, dar suntem gata pentru ea?

AdWeek publică un articol scris de T.L. Stanley despre brand-uri, aplicații mobile și festivalurile de muzică.