Apple Shop by EMAG

OFFLINE: eMAG deschide un Apple Shop pe 18 septembrie

Am văzut prin oraș bannerele stradale cu cutia eMAG care acoperea ceva alb și mi-am dat seama că urmează ceva legat de brand-ul Apple. Brand-ul grafic al companiei americane este unul ușor de recunoscut, îți dai seama rapid că e vorba despre ”măr” chiar dacă nu-l vezi complet.

Martin Lindstrom zicea anul trecut la prima lui conferință din România că Apple e una dintre companiile care a reușit să facă un ”smashable brand” – înlătură logo-ul pe care îl știe toată lumea și dacă ceea ce rămâne te duce cu gândul la compania ta, bravo! Ai un brand care poate fi ascuns un pic, dar tot îl recunoaște lumea!

Nu sunt un fan necondiționat Apple, așa cum știți am telefon cu Android, desktop cu Windows și tabletă de la Amazon. Dar laptopul pe care scriu acum [și în fiecare zi de aproape 10 ani] este un Apple MacBook. Deci eram curios ce mișcare urmează să facă eMAG.ro care, în doar câțiva ani a reușit să devină un hub al cumpărăturilor online și un deschizător de drumuri în Internetul românesc.

Iar apoi au apărut știrile cu privire la un Apple Shop powered by eMAG.

Într-un interviu găsit zilele acestea, Iulian Stanciu explică cele patru tipuri de magazine Apple și, recunosc, eu aveam nevoie de această explicație:
1. Magazin care vinde produse Apple și alte produse
2. Magazin reseller premium Apple – cum sunt câteva și în București
3. Apple Shop – magazin creat de angajații Apple, în care personalul este instruit direct de Apple
4. Apple Store – magazin deținut și administrat de Apple Inc. – nu există niciunul deocamdată în această parte a Europei, cele mai aproape de noi sunt cele din Turcia și Germania.

Așadar vineri, 18 septembrie, se deschide un Apple Shop, e primul din România și merită văzut, mai ales că lansarea va veni cu niște oferte speciale care vor fi valabile DOAR în acea zi.

De exemplu vei putea găsi MacBook Air de 13 inch cu procesor Intel i5, 4GB RAM si 128GB SSD la 3999 LEI. ATENȚIE: doar in Apple Shop, doar vineri, 18 septembrie. Dar eu o să merg să mă uit și după oferte pentru iMac pentru micul meu studio.

Magazinul Apple Shop va fi deschis în showroom-ul eMAG din Crângași, Șoseaua Virtuții nr. 148.

Apple Shop EMAG