BOOK: What Would Google Do?

Am redescoperit o carte mai veche pe care o cumpărasem imediat după lansare, în 2011 – Jeff Jarvis ”What Would Google Do?”. Da, Google era tare de tot și acum patru ani, deși 2011 pare ”înaintea erei noastre” :-)

Eram curios dacă previziunile autorului au fost împlinite sau vremurile [și tehnologia] i-au dat peste nas.

Nope, Jeff Jarvis a văzut bine în viitor! Nu e interesant să vezi cum credeau oamenii din trecut că va fi viitorul? Viitorul care devine prezent, pentru tine cititorul…

Autorul WWGD face un exercițiu de imaginație și încearcă să aplice filosofia Google în mai multe domenii, unele cu totul diferite de punctul de plecare al companiei!

De exemplu încearcă să se gândească cum ar aborda Google domeniul finanțelor. Surprinzător sau nu, Google a intrat puternic în acest domeniu cu Google Wallet în toamna anului 2011. Din 2013 toți americanii care au cont GMAIL pot trimite bani prietenilor și colaboratorilor prin email!

În alt capitol se gândește cum ar arăta un serviciu medical condus de Google. Și aici a ”ghicit” bine: Google a investit puternic în domeniul medical, cea mai recentă știre vine de luna trecută, cu un aport de capital în Oscar – un startup care e valuat la aproape 2 miliarde de dolari.

Alt domeniu în care Jeff Jarvis cerea inovația Google: telefonia mobilă și comunicațiile. Sistemul Android are acum peste 50 la sută din piața mondială de smartphone-uri.

Dar cel mai interesant domeniu mi se pare [acum, după patru ani și cu mintea cea de pe urmă :-) ] domeniul auto – Jeff Jervis aplică legile filosofiei Google și descrie cum ar arăta Google Car și transportul în general. Știți că Google pregătește mașina care se conduce singură, da?

Vă invit să citiți cartea, o găsiți pe AmazonBN și Okian.ro

Vă las cu câteva imagini cu Google Driverless Car: