Conferinta internationala MMB 2016

MUSIC: Conferinta internationala Mastering the Music Business

Anca Lupeș de la Star Management a anunțat azi prima conferință internațională dedicată industriei muzicale, un eveniment pe care îl așteptam de mult timp la noi în România: Mastering the Music Business.

Acum câteva luni spuneam aici pe blog după ICEEfest 2015: ”Din punctul meu de vedere managerii, producătorii muzicali, impresarii și specialiștii în comunicare din muzică ar trebui să meargă la cât mai multe conferințe dedicate Digital, New Media și IT&C.” și ”Show-biz-ul trebuie să iasă din insula în care s-a auto-exilat și să comunice cu industria digitală, cu industria de publicitate și cu clienții.”.

Iată că anul viitor vom avea propria noastră conferință internațională – Mastering the Music Business!

Iată textul comunicatului de presă oficial, eu adaug doar felicitări pentru inițiativă și mult succes organizatorilor!

Mastering The Music Business (MMB) este prima conferinta internationala dedicata exclusiv industriei muzicale din Romania. Organizata de Star Management in colaborare cu ARCUB, conferinta va avea loc pe 16 si 17 februarie 2016 in incinta Hanului Gabroveni din Bucuresti.

Pentru prima data in Romania personalitati din industria muzicala si industrii conexe vin sa-si impartaseasca experienta si sa-si povesteasca proiectele de succes, alaturi de specialisti de marca din industria internationala. Participanti si invitati, public si speakeri au acum ocazia sa faca schimb de idei sub acelasi acoperis.

Pana in acest moment au confirmat prezenta o serie de speakeri internationali:

FRANK HESSING (GERMANIA) – Fondator al retelei internationale de consultanta in music business MusiConsult, retea care acorda consultanta de business & servicii juridice pentru industria muzicala. Lucreaza cu artisti ca Steve Vai, Sepultura sau companii ca SONY MUSIC si Eagle ROCK Entertainment.

GÖTZ SCHNEIDER-ROTHAART  (GERMANIA) –  Avocat. Expert certificat in legislatie de copyright si media. Reprezinta la nivel national si international persoane si companii cu activitate in industrii creative ca: muzicala, de film, publicitate, fotografie, comert online si marci comerciale etc. Este trainer pentru avocati pe domeniul copyright si legislatie media si este lector al Universitatii din Mainz in cadrul LL.M. Media Law Master Course.

THORSTEN “TODDIE” FREESE (GERMANIA) – Director general si Director International Distribution la Believe Digital Germany, unul dintre cei mai mari agregatori digitali, cu distributie in toate principalele magazinele online de muzica: iTunes, Amazon, Deezer, Spotify etc, platforme de streaming video: YouTube, Dailymotion si retele mobile: Vodafone si Orange.

DENIS FLORENT (FRANTA) – Strateg de radio si speaker international, Denis a creat cu succes modele de programming si marketing pentru formate de radio diverse – CHR, HOT AC, Dance, Music & News.

Din Romania, invitatii care au confirmat pana in acest moment sunt:

BOGDAN NAUMOVICI – unul dintre cei mai cunoscuti publicitari romani, fondator al agentiei 23 Communication Ideas.

CRISTINA BAZAVAN – Jurnalist si blogger. A fost  unul dintre oamenii cheie ai revistei Tabu, al carei redactor sef a fost timp de 6 ani. A facut parte din echipa care a creat brandul Europa FM si din echipa care a formatat şi rebranduit Radio 21 la sfîrşitul anilor ‘90. Sustine anual un curs de branding personal pentru actori, la TIFF, in cadrul proiectului “10 pentru film” si a creat strategii de comunicare pentru oameni de muzica, actori si regizori romani.

CRISTIAN CHINA BIRTA – Este blogger şi antreprenor online. Din 2013 este implicat în Kooperativa.ro, care inseamna proiecte de nisa reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0. A tinut peste 50 de cursuri de social media la solicitarea companiilor si agentiilor, fiind speaker la mai mult de 100 de evenimente in care subiectul principal a fost social media si comunicarea.

IRINA CARAIVAN – Fondator al platformei de crowdfunding Wearehere.ro, dedicata proeictelor creative si educative.

MARIA VOICAN – Avocat. Are o experienta de 15 ani in domeniul proprietatii intelectuale (PI), cu practica predilecta in zona drepturilor de autor si conexe. Acum studiaza Copyright la King’s College la Londra. Maria este alumn WIPO (World Intellectual Property Organization), are diploma de Master in Intellectual Property Law de la Universitatea din Torino si Academia WIPO, a urmat o suma de cursuri de specialitate, dar si alte studii postuniversitare. Este un trainer IP cu experienta si se implica in diverse proiecte de PI.

ROBERT GRAUR – Fondatorul DJSuperstore,  sigurul magazin dedicat DJ-ilor din Romania, unde poti gasi cele mai importante branduri de echipamente de DJ si de productie muzicala. Pe langa vanzarea si inchirierea echipamentelor de DJ, Robert este implicat si in diverse proiecte de training pentru DJ si sustine cresterea standardelor din industrie.

SERGIU BIRIS – Creatorul Trilulilu.ro (2007) si Zonga (2012).

VLAD IRIMIA – Cunoscut în special ca Tataee, este un rapper și producător muzical român. Este unul din fondatorii formației românești de muzica hip hop, B.U.G. Mafia.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Rock FM, InfoMusic.ro, Bestmusic.ro, Metalhead.ro, Kooperativa 2.0

Pentru inscrieri si alte informatii intrati pe www.masteringthemusicbusiness.ro