OFFLINE: Am fost speaker la Digital Marketing Forum 2016

Cea de-a 10-a ediție Digital Marketing Forum a propus și un panel dedicat ”Influencer Marketing”, la care au fost invitați Cristian China Birta, Mihai Holhos (Doza de Has), Mădălina Marica, Laurențiu Dumitrescu, Cornel Ilie și Florin Grozea.

Evenimentul a avut loc ca de obicei la Crowne Plaza din București. Vezi programul complet al conferinței aici.

Cuvintele cele mai des folosite de speakerii de azi au fost cei trei ”C”: Curaj, Creativ, Comunități. Cred că sunt patru ”C” până la urmă, dacă punem la socoteală și cuvântul Celebrități :-)

Eu am avut momentul împărțit în două secțiuni: la început am vorbit un pic despre agenția Hit Yourself, campaniile cu vedete pe care le-am făcut în ultimii doi ani și motivele pentru care unele brand-uri și agenții au ales să lucreze cu mine; apoi l-am invitat pe Cornel Ilie [una dintre cele mai populare vedete din campaniile noastre] la un mic interviu legat de relația lui cu brand-urile, modul în care lucrează cu agențiile și clienții, ce îi place și ce îl enervează în relația cu agențiile.

Sunt multe agenții de PR, de media sau digitale care fac campanii folosind influenceri dar Hit Yourself are o abordare nouă: venim din direcția showbiz, cu know-how din partea artiștilor și vedetelor. Noi știm ce vrea vedeta și ce poate face, ce ii place să facă și ce vrea publicul ei. Din acest punct de vedere eu spun mereu că “vedeta e cel mai bun copywriter pentru comunitatea ei” – dă-i libertate vedetei pentru promovarea brand-ului tău și vei avea surprize foarte plăcute!

Dar asta implică curajul despre care vorbea și Laurențiu Dumitrescu de la Digital Star care a încheiat panel-ul cu două exemple foarte tari de campanii cu vedete: Penny + La Fierbinți și Lenovo + Bobonete.

Am vorbit și despre cele 8 tipuri de Influenceri, categorisire propusă de Cristian Manafu, o idee care mi s-a părut interesantă:

THE ORIGINALS – Bloggerii autentici
EXTANTS – Celebritățile care au îmbrățișat social media
HEROES – Jurnaliștii care și-au întărit vocea mai întâi prin bloguri
ALMOST HUMANS – Oameni cu talent la scris, care s-au remarcat prin povești de viață
HUNTERS – Noile celebrități. În general, femei interesate de lifestyle și modă
THE LEFTOVERS – Persoane foarte puțin cunoscute, cu un CV crescut pe numele televiziunilor
THE RETURNED – Celebrități ale vechilor vremuri care s-au reinventat prin blogging
TOMORROW PEOPLE – Micro-influencerii din diferite nișe (călătorii, achiziții, timp liber)

Mai jos veți găsi mica mea prezentare, concepută în pauza de masă de la conferință:

 

Mai multe detalii despre Digital Marketing Forum pe site-ul oficial.