VIDEOCLIP: Cristi Minculescu & Dan Bittman – S-Aprindem Tortele (by KAZIBO)

După 30 de ani, Cristi Minculescu și Dan Bittman cântă împreună!

Asta ar fi de ajuns pentru a fi numită surpriza anului 2016, dar nu e tot: piesa e compusă de Kazibo, grupul de producători muzicali ai anului trecut, cei care au compus aproape jumătate din succesele de radio din 2015 [conform MediaForest].

Este unul din acele momente rare din muzica românească contemporană când simți de la prima vizionare a clipului că te infiori și că trăiești o clipă care va rămâne în istorie. Mi-au dat lacrimile la finalul videoclipului și vă invit să vedeți de ce spun că momentul acesta este istoric…

Apropo de vocile care spun ca rock-ul a murit. Nu a murit, trebuie doar să se asocieze cu prezentul în care trăim și sa nu uite menirea lui principală: protestul. Și desigur… Emoția!

În rest, rămâne cum am zis anul trecut: http://www.floringrozea.com/2015/05/27/music-cazul-dan-bittman-de-ce-muzica-rock-a-murit-fara-sa-moara/

Cristi Minculescu & Dan Bittman “S-aprindem Torțele” aduce în atenția fanilor români născuți după 1989 două voci emblematice ale muzicii rock autohtone, le “îmbracă” în haine noi și le “traduce” timpurilor noastre. Toate acestea fără să facă vreun compromis, ci dimpotriva, aducând un plus de valoare artiștilor și în același timp ridicând nivelul actual al muzicii main-stream românești.

Piesa asta aduce pace simbolic pe două fronturi: între doi titani ai muzicii (Minculescu nu a mai cântat cu Bittman de peste 30 de ani) și între două ere (rock-ul anilor ’80 și pop-ul din 2016).

Citește și articolul scris de Dan Fințescu.