MIDEM: QLEEK – adu în offline muzica din online

Mi-a plăcut mult ideea aceasta de startup prezentată azi la MIDEM, Cannes 2016Qleek vrea să readucă obiectele fizice în muzica contemporană, combinând muzica online [playliste, albume digitale, podcast-uri] cu arta.

Cum faci să trimiți un playlist făcut pe YouTube sau Spotify/Deezer/Zonga/Apple Music? Copiezi link-ul și-l trimiți pe email sau Messenger sau WhatsApp. Dar dacă vrei să-l dai cadou, să-i dai o valoare mai mare?

Startup-ul Qleek a pornit din Paris dar fondatorii sunt americani și, din câte am înțeles sunt acum într-un program de accelerare de business din Boston.

Îmi place ideea, nu e neapărat un produs ieftin sau pentru marile mase, ci mai mult o combinație între gadget, cadou, muzică digitală, obiecte de colecționat. Aș oferi cadouri în această formă, mai ales că hexagonul acesta este ”viu” – poți trimite podcast-uri săptămânale [dacă ești blogger/jurnalist], poți trimite mix-uri [dacă ești DJ/remixer], poți ține legătura cu clientul final.

Mai e nevoie doar de o aplicație dedicată, care este în lucru, pentru ca ascultarea muzicii de pe aceste gadget-uri să fie mai ușoară. În acest moment ai nevoie de aplicații de muzică pe smartphone pentru a ”porni” muzica salvată pe el: SoundCloud și Spotify. Unul dintre fondatori mi-a promis :-) că va implementa YouTube în curând.

Un Qleek costă 5.99 dolari, un player cu 6 Qleek costă 299 dolari. Fabrica trimite comenzile în fiecare luni din Boston, așadar poți primi comanda în maxim două săptămâni oriunde ai fi în lume.

Acest video explică cel mai bine conceptul Qleek: