ONLINE: Cele mai piratate albume din SUA, în septembrie 2016

Acum 30 de ani, singurul mod de a descoperi ce muzică e la modă în acel moment era topul de vânzări din magazinele de CD-uri. Compania Nielsen se ocupa de munca asta de colectare a informațiilor de la magazine și distribuitori, dar rezultatele aveau o întârziere față de ”realitatea din teren”.

Încă un mod ar fi fost să faci o statistică a cererilor de la fani către radiouri, dar nu stătea nimeni să le contorizeze.

În ultimii ani avem multe surse de informare, de la vânzările iTunes și Amazon, până la vizualizările pe YouTube, play-urile pe SoundCloud, mențiunile pe Twitter [adunate de Billboard], topurile blogurilor de muzică [adunate de Hype Machine, de exemplu] etc. Aceste cifre sunt precise și actualizate la secundă, astfel că fanii [dar și label-urile și managerii] știu ce muzică nouă este ”hot” în acest moment.

Shazam este poate cel mai bun instrument de sondat preferințele publicului, pentru că aplicația mobilă preia cererile/amprentele a milioane de oameni din întreaga lume. Așadar, dacă 10 milioane de oameni au cerut informații despre o melodie pe care o aud, folosind Shazam, e clar că melodia respectivă este în același timp FOARTE DIFUZATĂ și FOARTE PLĂCUTĂ. Vezi topurile Shazam din România aici, ca să-ți faci o idee.

Rezultatele acestea de pe Internet vor arăta desigur că Sia, LP, Andra și Carla’s Dreams sunt artiști foarte populari, ceea ce nu e o surpriză pentru nimeni. Dar, pentru că inerția Internetului este foarte mică [adică statisticile sunt real-time] vei descoperi în topurile Shazam, Twitter și Hype Machine melodii foarte-foarte noi, atât de noi încât nu sunt difuzate de niciun radio, uneori nici videoclip oficial nu au!

Cei de la Digital Music News s-au gândit să meargă într-un loc și mai ascuns, în torrentele ilegale!

Deși precizează că nu e de acord cu descărcările ilegale realizate prin site-urile de torrente, echipa DMN recunoaște că e un loc foarte bun de descoperit gusturile ACTUALE ale fanilor americani!

Iată topul celor mai piratate albume și melodii de pe Torrent Freak din luna septembrie 2016:

Albums

  1. Frank Ocean – Blonde
  2. Billboard Hot 100 Singles Chart – July 2, 2016
  3. NRJ 300% Hits 2016
  4. Kanye West – The Life of Pablo
  5. The Official UK Top 40 Singles Chart – June 17, 2016
  6. Suicide Squad: The Album (OST)
  7. Kendrick Lamar – To Pimp a Butterfly
  8. 100 Disco Hits 90s [2016]
  9. Radiohead – A Moon Shaped Pool
  10. Ed Sheeran – X

 MP3s

  1. The Chainsmokers Ft. Hasley – Closer
  2. Sia ft. Sean Paul – Cheap Thrills
  3. Calvin Harris – This is What You Came For
  4. The Chainsmokers ft. Daya – Don’t Let Me Down
  5. Major Lazer ft. Justin Bieber – Cold Water
  6. Charlie Puth ft. Selena Gomez – We Don’t Talk Anymore
  7. Shawn Mendes – Treat You Better
  8. Martin Garrix ft. Bebe Rexha – In the Name of Love
  9. Adele – Send My Love
  10. Justin Timberlake – Can’t Stop the Feeling