World Live Web – Un nou mod de organizare, mai aproape de realitatea 2017

Aproape zilnic aud idei noi în domeniul tehnologiei, Internetului, Social Media. Multe dintre ele sunt deja făcute, undeva, de către cineva. Majoritatea pornesc de la o nevoie imediată și încearcă să o rezolve un pic mai bine decât oferta deja existentă.

Rar ajung să citesc despre o idee care să meargă la ”rădăcini”, să reinterpreteze ceea ce există deja și să propună ceva fundamental diferit.

World Live Web este un nou subdomeniu al Internetului.

Sună pompos, dar aveți răbdare că merită…

În acest moment avem World Wide Web care are deja aproape 30 de ani [Tim Bernes-Lee a inventat WWW în 1989 – Internetul exista deja din anii ’70] și credem că Internet = WWW. Dar nu e așa… Se poate diferit, se poate mai actual, se poate mai bine.

Trebuie să se poată mai bine! Pentru că WWW este un standard care deja este depășit – gândiți-vă că are 30 de ani într-un domeniu unde inovația are loc la o viteză amețitoare, uneori se schimbă industria în mai puțin de doi-trei ani!

O echipă din România a pornit o campanie crowdfunding pentru primul pas al acestei noi revoluții: WLW.

De ce WLW? De ce Live Web?

Pentru că rețeaua asta mare numită Internet a ajuns să fie greoaie și statică și aproape de nefolosit. Google Search ne ajută enorm, prin indexarea și organizarea imensei cantități de informații, dar nu ne ajută aproape deloc când câutăm ceva LIVE – un serviciu care ACUM să fie disponibil în zona dorită, un produs care ACUM să fie disponibil în stoc, un profesionist care ACUM să ne rezolve o problemă.

Știi ce zic? Ne bazăm pe un Internet static și rezidual, dar putem avea unul dinamic și LIVE!

Informațiile mele în acest moment: duminică, ora 21:35, oraș Corbeanca, județul Ilfov, România.

Dacă eu vreau acum un obiectiv fish-eye pentru aparatul de fotografiat CANON EOS 1200D rezultatele pe Google Search o să-mi ofere 3-4 reclame de magazine online [din Anglia și Statele Unite!] plus alte pagini ale altor magazine online, articole de pe bloguri de fotografie și reviste specializate. Dar trebuie să ”sap” serios ca să aflu unde găsesc acum, pe stoc, în județul Ilfov, chiar acel produs dorit. De cele mai multe ori reclamele și site-urile nu spun nimic despre stocurile reale.

Dacă eu vreau acum un profesor de spaniolă cu care să fac rapid un oră de meditații, de asemenea Google Search îmi va oferi școli de limba spaniolă și cursuri online, aplicații de spaniolă, cărți de spaniolă – dar nu și profesorul de spaniolă care ACUM mă poate primi pentru exact cererea mea. În cel mai bun caz mă programez pentru săptămâna viitoare… într-un alt oraș…

Dacă eu am nevoie de un medicament pentru astm bronșic, dar e urgent să găsesc ACEL produs cu ACEA concentrație, Google Search o să-mi spună despre farmacii online și offline dar NU o să-mi rezolve problema. Și vă dați seama că e o problemă urgentă!

Să fie clar: folosesc zilnic Google Search și cred că este cel mai puternic instrument online inventat în ultimele decenii. Nu e vina Google!

Problema pornește de la faptul că WWW a fost construit pentru un Internet static, constituit din pagini text/foto/video, legate de URL-uri. 

Iar noi avem nevoie în 2017 de un Internet care să fie construit pe o rețea de resurse LIVE! De magazine online și stocuri reale, de profesioniști și experți accesibil de angajați pentru un task, o oră, o zi sau o lună.

Nu-i așa că ideea asta World Live Web este genială?

Imaginează-ți să poți folosi un motor de căutare care să-ți dea rezultatele LIVE la cele trei căutări de mai sus!

Am ajuns la nivelul tehnologic la care putem avea acces la acest nivel de conectivitate și servicii.

Mai multe detalii despre WLW găsiți în filmulețul de prezentare de mai jos.

Intrați apoi pe pagina oficială a proiectului, donați și dați vestea mai departe.