DIGITAL SHOWBIZ RECAP – 04 2017

Aceasta este colecția mea de știri din luna aprilie 2017 – cele mai interesante articole și link-uri din industria muzicală digitală internațională.

Citește și colecțiile anterioare din: martie 2017decembrie 2016noiembrie 2016octombrie 2016august 2016,  iulie 2016iunie 2016mai 2016aprilie 2016martie 2016februarie 2016 și ianuarie 2016.

DIGITAL SHOWBIZ RECAP – Luna Aprilie 2017

Associated Press a făcut un sondaj între tinerii americani de 13-17 ani și a descoperit că peste 60% dintre ei au luat o pauză de la social media, contrar preconcepțiilor pe care le avem cu privire la dependența de tehnologie – Most teens have taken a social media break.

Universal Music Group continuă asaltul și reușește să își tripleze valoarea în ultimii trei ani, ca să nu mai ziceți că e criză în industria muzicală, că se pare că nu e – UMG is worth 22 bn.

Spotify este liderul mondial al serviciilor de streaming audio iar domeniul acesta aduce peste jumătate din toți banii marilor case de discuri americane. Am început cu această statistică pentru a înțelege că orice mișcare a companiei suedeze are un sens profund și, cel mai probabil un efect important pe termen lung. Inclusiv acțiunea de a cumpăra o companie specializată în blockchain și cripto-monede – Spotify buys Mediachain.

Apple Music este jucătorul nr.2 pe plan mondial în nișa serviciilor de streaming muzical, după Spotify. Așa că ne așteptam și de la ei să lanseze un program dedicat muzicii independente – Up Next by Apple Music.

ReverbNation vrea să ne ajute să scriem melodii mai bune – 5 ways to write better lyrics.

 

New York Times publică un articol despre noua modă a bot-ilor (boților? roboților?) în Social Media – acele progrămașe de inteligență artificială care iau locul unui asistent sau a unei recepționere. Cum folosesc [și cum acceptă] fanii unui artist celebru acești boți? Se pare că foarte bine – Fans cheers anyway.

The Verge privește cu îngrijorare la planurile lui Mark Zuckenberg în direcția AR și VR. Nick Statt [autorul articolului] amintește chiar de un episod din serialul ”Black Mirror” și se întreabă dacă lumea merge în acea direcție – Planurile de realitate augmentată ale Facebook.

MEVO este cea mai populară cameră pentru live-streaming în acest moment, iar producătorul ei, LiveStream.com tocmai a lansat o aplicație și pentru Android. Pentru cei cu telefoane Apple veștile sunt și mai bine: MEVO transmite de acum la calitate 4K.