Pieței nu-i pasă cine ești, de unde vii, ce ai mai făcut

Pieței nu îi pasă cine ești. Asta e o veste bună și o veste proastă în același timp.

E o veste bună pentru că poți da lovitura chiar dacă nu ești bogat sau nu te-ai născut într-o familie bună.

Dacă produsul tău este valoros, pieței nu ii pasă cine ești și dacă ai tăi au mercedes sau căruță. Fanilor nu le pasă dacă ești din București, Bârlad sau Năvodari. Dacă melodia e pe placul lor, poți fi român, țigan, ungur, homosexual, săgetător, fecioară, răsfățat, leneș, golan, analfabet. Nu le pasă.

Dacă vlogul tău e amuzant, poți filma într-un sat din județul Olt sau din capitala Moldovei, nu contează, e bine primit.

De ce e o veste proastă, în același timp?

Pentru că nu contează ce probleme ai acasă, valoarea muncii tale este sigura care se vede. Nu contează că ai avut succes cu 20 de melodii, dacă vremurile s-au schimbat și a 21-a melodie nu e relevantă pentru public, trecutul nu dictează prezentul. Pieței nu ii pasă că ești vedetă, sau singur la părinți, sau mamă văduvă… Piața vrea produsul relevant și actual.

Consumatorilor nu le pasă că angajații au fugit cu calculatoarele și contabila a greșit bilanțul. Poate ai o scuză că nu te ridici la înălțimea așteptărilor, dar nimănui nu-i pasă de scuzele tale…

Valoarea pe care o oferi celor din jur e singura care dictează succesul tău profesional.

Mulți fac greșeala să pună succesul pe seama talentului. Mulți cred ca efortul este “secretul”. Un pic au dreptate cu toții, dar se uită într-un loc greșit: pieței nu ii pasă cât de talentat ești sau cât ai muncit de mult.

Nu ii pasă, ăsta e adevărul. Piața vrea valoare și relevanță.

Iar asta e o veste bună și o veste proastă. Tu alegi.