DIGITAL SHOWBIZ RECAP – 05 2017

Aceasta este colecția mea de știri din luna mai 2017 – cele mai interesante articole și link-uri din industria muzicală digitală internațională.

Citește și colecțiile anterioare din: aprilie 2017martie 2017decembrie 2016noiembrie 2016octombrie 2016august 2016,  iulie 2016iunie 2016mai 2016aprilie 2016martie 2016februarie 2016 și ianuarie 2016.

DIGITAL SHOWBIZ RECAP – Luna Mai 2017

După aproape 30 de ani de la inventarea MP3-ului de către institutul german Fraunhofer, acesta anunță că renunță la continuarea licenței și recomandă trecerea către formate digitale mai moderne și mai actuale [precum AAC și MPEG]. Mulțumim, oameni buni, pentru că ați scris istorie! Acum întrebare este ce urmează? Anunțul Fraunhofer aici. Vezi și articolul meu despre viitorul format digital dedicat muzicii.

Influencer Marketing este o expresie pe care am tot auzit-o în ultimii ani. DigiDay a făcut un sondaj și a descoperit, printre altele, că media bugetului pe care un brand o plătește unui influencer este de 1405 dolari pe o postare în Social Media. Vezi rezultatele complete în articolul ”The state of influencer marketing”.

Conversation UK face o scurtă istorie a industriei muzicale din perioada de început al topurilor Billboard până astăzi – la topurile de streaming digital. Autorul articolului pune o întrebare la care merită să ne gândim – How data is transforming the music industry.

Bas Grasmayer are un newsletter foarte interesant, cu știri la intersecția dintre industrie muzicală și tehnologie. Acest articol mi-a atras în special atenția în luna mai – Why playlists should be part of the artist’s strategy?

AdWeek și Defy Media au realizat un sondaj în zona Gen X [tinerii între 6 și 20 de ani], adică următoarea generație după mult-discutata-blamata generație Millennials. Printre altele au descoperit că 95% dintre copii folosesc YouTube zilnic iar jumătate dintre ei n-ar putea trăi fără acest serviciu.

Patreon a început să aibă tracțiune, anunțând că are peste 1 milion de donatori și peste 50.000 de creatori. Platforma de crowdfunding Patreon vine cu o propunere originală: susține-ți artiștii preferați nu doar atunci când au un proiect, ci printr-o donație lunară. Adică fi un ”patron” cu ajutorul a 5, 10, 20 de dolari pe lună pentru artiști. Adică ”put your money where your mouth is”. Articolul aici.

Annie Lin de la Loudr scrie un articol extins în Musically.com pe subiectul datelor din industria muzicală și a alternativelor oferite de sistemul blockchain. Un articol pentru cei care vor să știe cum poate arăta viitorul muzicii digitale – ”Blockchain and music data’s byzantine problem”.