DIGITAL SHOWBIZ RECAP – 08 2017

Aceasta este colecția mea de știri din luna august 2017 – cele mai interesante articole și link-uri din industria muzicală digitală internațională.

Citește și colecțiile anterioare din: iulie 2017iunie 2017mai 2017aprilie 2017martie 2017decembrie 2016noiembrie 2016octombrie 2016august 2016,  iulie 2016iunie 2016mai 2016aprilie 2016martie 2016februarie 2016 și ianuarie 2016.

DIGITAL SHOWBIZ RECAP – Luna August 2017

Spotify a coborât volumele pieselor din serviciul audio, contrar modei care zice că totul trebuie să sune din ce în ce mai puternic [așa-numitul Loudness War]. De ce a făcut asta? 

Amazon este într-o mare ofensivă nu doar în domeniul ecommerce, gadget-uri și divertisment… ci și în nișa celebrităților și influencerilor online. YouTube, fii pe fază că Amazon îți fură vedetele!

Viberate.com [platformă slovenă dedicată artiștilor și trupelor muzicale] a anunțat că va oferi membrilor comunității să fie plătiți în monede virtuale, iar pe 5 septembrie a făcut prima campanie de crowdfunding în care a ”ridicat” 12 milioane de euro. Cu ocazia asta a anunțat lansarea monedei internet [crypto-monedă] – Vibe. Anunțul este aici: Viberate va oferi artiștilor posibilitatea plăților în moneda proprie.

Billboard publică o scurtă istorie a eforturilor de a construi o bază de date comună a industriei muzicale mondiale, un pas posibil din punct de vedere tehnic, dar foarte greu de făcut din cauza legilor copyright-ului din diferite țări și continente: Inside the Music struggle to build a database.

SoundCloud e un serviciu iubit în muzica internațională, mai ales de către DJ și trupe indie. Viitorul platformei a fost umbrit de nori mai multe de un an, dar iată că pe 11 august fondatorul companiei a anunțat o nouă rundă de investiții importante și doi noi directori la vârf! O veste bună pentru mulți artiști care se bazează pe serviciile SoundCloud.

Scott Parsons scrie un articol tare de tot despre viitorul albumului în muzică, pornind de la îngrijorările multora că streaming-ul va distruge acest format. Citește ”De ce playlistele nu vor distruge albumele?”.

Spin citează dintr-un interviu cu Flemming Rasmussen, producătorul albumului ”And justice for all” Metallica. Un pic de istorie care o să vă placă!

Buzzoole face legătura dintre noile tehnologii bazate pe blockchain [software-ul din spatele Bitcoin, Ether și alte monede virtuale] și modul în care vedetele și artiștii celebrii au impact asupra societății umane. Un articol pe care vi-l recomand: ”From Bitcoin to Social Currencies: a new world for Influencer Marketing”

Foto: Shutterstock.