Gând despre “orice”

De-a lungul anilor am cunoscut zeci, poate sute de oameni care isi doreau sa se lanseze. Au venit cu demo-uri la noi la studio sau la emisiune sau pur si simplu ne trimiteau email-uri.

Marea lor majoritate spun ca ar face “orice” sa ajunga acolo unde viseaza.

Image and video hosting by TinyPicLa fel spuneau si fetele inscrise pentru campania “Buna dimineata, te succes” pentru gasirea celor doua backing voices Hi-Q. Desigur, la fel au spus si Viky si Georgiana. La fel a spus si Anya la momentul respectiv…

Si eu am spus la fel la 16 ani cand aveau doar vise dar niciun plan.

Pe masura ce trece timpul si incepe munca adevarata toti isi dau seama ca n-au dimensionat deloc corect efortul pe care trebuie de fapt sa-l faca, adica acel “orice”. Si cu timpul “orice” incepe sa primeasca nuante, conditii, scuze… Toti vrem sa facem performanta si credem ca vom da “totul” pentru succes dar vreau sa va spun ca “totul” poate fi deseori “prea mult”.

Dupa o luna de preselectii si castinguri echipa noastra a ales cele doua voci. Viky si Georgiana au fost emotionate dar fericite! In acel moment le-am spus: “Partea cea mai usoara a trecut, nici nu stiti ce greu va fi de acum, va tin pumnii!”.

Nu stiu cat mi-au dat atentie in ziua aceea…

De atunci programul lor (implicit programul nostru) a fost draconic: in fiecare zi repetitii, interviuri, emisiuni, studio de inregistrari. Apoi concerte si drumuri lungi si iar emisiuni si studio.

Mihai si cu mine ne-am obisnuit cu viata asta turata la maxim zi de zi dar acum, privind la cele doua noi colege, imi dau seama ce diferita este de fapt viata noastra fata de imaginea pe care oamenii din exterior (si chiar artistii care ar face “orice sacrificiu” sa fie ca noi) o au!

Nici prin gand nu ne trece la inceput cate sacrificii si cat stress si cate lacrimi incap in expresia “as face orice”!
De cateva zile ne trezim la 8 dimineata si ajungem dupa ora 12 noaptea acasa… Si nu sunt cele mai dificile zile inca :-)

Si cel mai greu este ca 98% din timp construim pentru ca cele 2 ore de show pe scena sa fie fantastice. Deci in maaaarea majoritate a timpului nu suntem deloc artistii frumosi si zambitori cum ne cunoaste lumea! Suntem contabili, ingineri de sunet, soferi, muncitori, PR, copyrighteri, redactori, textieri, negociatori, jurnalisti, mecanici, hamali, stilisti si orice altceva decat artisti!

Asadar da, facem “orice” pentru a fi artistii care visam sa fim.

Dar atentie: “orice” inseamna mult mai mult decat crezi, inseamna “totul”!

Si vezi ca exista un echilibru in Univers: cand dai “totul” pentru ceva iti ramane “nimic” pentru tine, familia ta si prietenii tai. Asta e adevarul gol-golut, fara ocolisuri, fara make-up.