CONCERT: Linkin Park la Bucuresti – pentru că nimic nu mai e cum a fost si asta e bine



Să vă spun de ce Linkin Park este una dintre trupele pe care le iubesc, acum că concertul trupei de la București s-a încheiat de aproape o oră.

LP este mixul între energia rock-ului, atitudinea hip-hop-ului și inovația muzicii electronice. LP este varianta mai bună a trupei Limp Bizkit, varianta mai muzicală a Rage Against The Machine, varianta mai comercială a Beastie Boys. Chester este vocalul genial care nu s-a îngropat în droguri precum Axl Rose.

Dar de ce cred eu că Linkin Park este trupa reprezentativă a Noii Ere în care trăim? Să vă explic:
În trecut rockerii erau pletoși, gălăgioși, anarhiști. Cei șase de la LP sunt tunși cool, poartă cămăși simple și minimul de accesorii.

În trecut rockerii se luau la bătaie cu rapperii. LP cântă un stil pe care nu-l poți clasifica cu exactitate în niciunul dintre cele două genuri muzicale, și totuși sună atât de unitar.

În trecut răgetele din metal erau rareori melodice și deseori vorbeau despre ură, război și religie. Chester urlă melodios și cântă despre iubire.

În trecut chitariștii se întreceau în solo-uri interminabile pentru a demonstra tehnica lor. LP caută mai mult balansul, ritmul și starea decât artificiile instrumentale.


Linkin Park la Bucuresti - MetalHead.ro

Cel mai important: în trecut trupele rock se schimbau prea puțin de-a lungul timpului. Iar cele care schimbau stilul o făceau în general pentru a deveni mai comerciali, mai accesibili. LP a cântat o muzică din ce în ce mai dură de la un album la altul, inovând mereu și căutând mereu sound-uri noi. Pe “A Thousand Suns” vei auzi mult electro-pop, drum&bass, dub și industrial, pe alocuri nu recunoști deloc rock-ul alternativ cu care trupa a dat lovitura în anul 2000 și crezi că asculți Massive Attack, sau Prodigy sau Kanye West.

Nimic nu mai e cum a fost și e bine așa… iar Linkin Park e aici să ne aducă aminte că trăim într-o lume nouă.

PS: singurul minus al concertului din seara asta a fost durata lui, după o oră și jumătate trupa a ieșit de pe scenă și n-a mai revenit. Prin comparație, Guns N‘Roses au cântat peste 3 ore și au făcut două bisuri lungi…
Foto: MetalHead.ro