VLOG Cat de des trebuie sa public ceva nou?

Cât de des trebuie să lansezi o melodie nouă sau un mix nou sau un vlog nou?

Am un răspuns rapid pentru voi: în niciun caz o dată la 6 luni cum era pe vremuri în industria muzicală!

Dar care e răspunsul corect? Intuiam răspunsul corect de mult timp, dar un podcast al lui Sean Wes mi-a făcut lumină în cap!

Răspunsul este: O dată pe săptămână!

Stai să vezi care sunt argumentele…

Totul în viața unui om este gândit în clicluri săptămânale: Luni mă apuc de sport. Miercuri seară e meci în Champions League. Vineri merg la fotbal cu băieții. Sâmbătă fac cumpărăturile.

Ca artist, DJ, blogger sau vlogger cel mai ușor te poți promova prin conținut de calitate, adică melodii puse pe YouTube sau pe SoundCloud, videoclipuri și cover-uri – dacă ești cântăreț; remixuri și set-uri – dacă ești DJ; articole pe blog și ebook-uri – dacă ești blogger; glume scurte sau sketch-uri complexe – dacă ești comic.

Dar cât de des e bine să publici online acest conținut?

Răspunsul meu către artiștii cu care lucrez este în general: cât mai des!

Zilnic, dacă se poate! OK, nu se poate să compui o melodie nouă în fiecare zi, OK, e greu să faci un remix sau un set nou în fiecare zi, atunci măcar o dată pe săptămână.

Dar… Nu e greu să lansezi ceva nou în fiecare săptămână, e aproape imposibil!

Cei care scriu pe blog știu asta: te ia flama și scrii 3-4 articole bune într-o săptămână, apoi mai scrii un articol bun peste o săptămână, dar apoi îți dai seama că nu mai găsești idei la fel de bune și parcă nici timp nu mai ai… s-a dus pasiunea aia de la început…

La artiști e și mai greu, că parcă toți artiștii compun în valuri: după 3-4 luni de tras la un cântec nou sau la un album nou, orice artist vrea să promoveze acele cântece în următoarele 6 luni. Dar atenție: conținutul nou ESTE PROMOVARE!

E o greșeală să faci pauză de creație ”pentru promovare” pentru că degeaba promovezi aceeași melodie veche de 2-3 luni, că fanii tăi deja o știu pe de rost și vor ceva nou, iar cei care nu te plac oricum nu îi poți câștiga decât cu ceva nou.

Trebuie să te forțezi și să lansezi ceva nou o dată pe săptămână pentru minim 6 luni. Vei vedea după aceste 6 luni ce rezultate incredibile vei avea! INCREDIBILE!

Oamenii gândesc în acest fel, așa înțeleg timpul. Iar dacă reușești să te strecori în programul lor săptămânal, i-ai cucerit pentru totdeauna. Nu mai ai nevoie de promovare, de campanii scumpe, de investiții prea mari,
pentru că ești deja în capul lui!

Oamenii vor ști:

E luni dimineață, ajung la birou și citesc articolul lui Andrei Pleșu.
Aaa, e luni seară, sigur a scris Dan Fințescu un articol nou pe blog.
Când plec de la școală intru pe Facebook să văd ce cover a mai ales Liviu Teodorescu pentru Monday Music.
În fiecare miercuri seară mă uit la Champions League după ce fac curățenie generală.
Abia aștept să vină seara de joi să văd noul episod lansat de Tequila.
Dacă e joi, ies cu băieții la tenis de picior apoi mă uit la Las Fierbinți pe ProTV
Băăăăi, e vineri, ia să râd un pic cu Doza de Haș.

Dacă intri în programul săptămânal al oamenilor ai câștigat cel mai de preț dar pe care ți-l poate oferi omul modern: atenția lui.

Iar atenția se poate câștiga în două moduri:
– făcând ceva violent sau scandalos
sau
– publicând conținut de calitate, în mod repetat și periodic.

Vă las pe voi să alegeți calea pe care o vreți pentru cariera voastră.