DIGITAL SHOWBIZ RECAP – 09 2017

Aceasta este colecția mea de știri din luna Septembrie 2017 – cele mai interesante articole și link-uri din industria muzicală digitală internațională.

Citește și colecțiile anterioare din: august 2017iulie 2017iunie 2017mai 2017aprilie 2017martie 2017decembrie 2016noiembrie 2016octombrie 2016august 2016,  iulie 2016iunie 2016mai 2016aprilie 2016martie 2016februarie 2016 și ianuarie 2016.

DIGITAL SHOWBIZ RECAP – Luna Septembrie 2017

Spotify a trecut de 65 de milioane de utilizatori plătitori, la peste 150 de milioane de conturi active. Spre comparație, Apple Music are abia jumătate din plătitori. Totuși se străduiește să facă ceva cu partea de video, acolo unde Netflix și Amazon sunt regi.

Ari Herstand s-a enervat și a decretat: Industria muzicală mondială este împărțită în două! Cele două lumi le-a numit ”Superstar Business” = sistemul de case de discuri și label-uri pe de o parte, și ”New Music Business” = piața de artiști independenți pe de altă parte. Toată discuția a pornit de la Atlantic Records, label celebru care s-a ”coborât” la nivelul de a semna o celebritate din Social Media. Povestea este spumoasă și merită citită pe Digital Music News.

Slacker Radio a fost cumpărat de LiveXLive – o companie specializată în transmisii live de concerte și festivaluri. Tranzacția este importantă pentru că Slacker a fost printre primele site-uri de muzică online din Statele Unite și rămăsese unul dintre jucătorii independenți rămași după numeroase achiziții și uniuni. Citește detalii în Billboard.

Gen Z începe să își facă auzită prezența! Multă lume vorbește despre generația Millennials [23-38 ani] dar stați să vedeți ce urmează! Un articol scris de Justine și Olivia Moore pentru Hackernoon.com

Meme-urile devin o industrie în sine. Iar artiștii din noile generații le folosesc pentru a lansa cariere și chiar mode. Un articol interesant în revista Wired.

Spinnin Records este unul dintre cele mai tari brand-uri de muzică electronică din istorie. Un independent din Olanda care a scris istorie, a lansat artiști și subgenuri muzicale. O eră se încheie acum, pentru că Warner a cumpărat label-ul independent cu o sumă estimată la peste 100 de milioane de dolari.

Hookd este un serviciu de licențiere pentru creatorii de conținut [în special pe YouTube] care vor o soluție rapidă și automatizată pentru a folosi legal muzica. Un startup pe care îl voi urmări cu atenție, mi se pare că rezolvă elegant o mare problemă a vremurilor noastre: ”Music licensing service for Youtube creators”

Daniel Jeffries de la DecStack a scris un articol despre blockchain și puterea istorică pe care o are în diferite industrii, de la finanțe-bănci la guvernare, la industria divertismentului. Citiți asta.

U2 e trupa care face unele dintre cele mai spectaculoase show-uri live. Vrei să afli cum se face fiecare spectacol și care e povestea din spatele recordurilor tehnologice ale turneelor U2? Iată un articol genial: ”Every night perfect”

Foto: Shutterstock