Dacă totul e gratuit pe net, de ce nu profităm pentru a fi puternici?

Un proverb spune că tot ce e ieftin e prost. Iar ce e gratuit sigur se strică. Sau e ilegal.

Ne-am obișnuit atât de mult cu vechea rânduire a lucrurilor încât ridicăm rar ochii să vedem în ce lume trăim, de fapt.

Ce faci când vrei să cauți ceva pe Internet? Intri pe Google. Care e gratuit.

Ce faci când cauți informații din istorie? Intri pe Wikipedia. Care e gratuită.

Ce faci când cauți recenzii ale unor cărți, sau ale unor filme? Intri pe IMDB, pe YouTube sau pe Amazon. Toate gratuite.

Când vrei să discuți cu prietenii de peste Ocean sau din apartamentul de vizavi? Intri pe Gmail, Facebook, Whatsapp. Toate gratuite.

Ai înțeles: cele mai tari servicii online sunt gratuite.

Dar companiile din spatele lor sunt profitabile și fac milioane de dolari pe zi. Contra-intuitivă noua ordine mondială, nu-i așa?

Dacă “sapi” un pic pe net vei descoperi că există câte un serviciu online GRATUIT pentru fiecare serviciu sau produs, oricât de performant și costisitor ar fi acela.

De ce GRATUIT?

Pentru că se poate. Pentru că meriți.

Trăim vremuri fantastice!

Internetul este catalizatorul schimbării în societatea contemporană. Iar GRATUITUL pe Internet este cea mai importantă putere a cetățeanului în această lume globalizată. Informația gratuită oferă putere revoluțiilor din întreaga lume. Comunicarea gratuită folosește la răsturnarea guvernelor totalitariste.

Internet plus Gratuit egal Democrație. Cel puțin la nivelul teoretic / aspirațional.

Acea democrație absolută, acea egalitate utopică între oameni care, având acces instantaneu și gratuit la informații devin puternici. Devin greu de mințit, greu de manipulat. Devin conștienți de puterea lor asupra propriilor vieți, asupra societății în care trăiesc și a mediului înconjurător. #indraznestesacrezi ;)

Internetul a schimbat fundamental societatea omenească și implicit economia de piață. Manualele de comunicare, marketing și PR au fost rescrise sau trebuie rescrise urgent!

În condițiile unei oferte teoretic infinite, consumatorul devine absurd de selectiv și de pretențios. Absurd de răsfățat!

Dar cât de absurdă este dorința noastră de a avea ORICE în condițiile în care CHIAR putem avea ORICE?

În căutarea produsului cel mai bun la prețul cel mai bun, consumatorii se îndreaptă spre Internet și descoperă cel mai bun preț posibil: ZERO. Ceea ce părea imposibil acum câteva decenii este o realitate acum: servicii și produse de calitate la prețuri foarte mici, chiar ZERO.

Ridică ochii spre cer.

Pare ireal, știu… Dar iată noua lume în care trăim, o lume fundamental transformată de puterea tehnologiei digitale, de Internet. O lume în care prețul cel mai bun este Zero și noi putem profita de el.

O lume în care vechile proverbe nu mai sunt valabile. Pentru că sunt vechi. Iar noi trăim într-o lume nouă. Ridică ochii și o vei descoperi.

Foto: Shutterstock.com