Nu am om. Nu am om.

Mi-au dat lacrimile de două ori urmărind acest speech al lui Vlad Voiculescu la TEDxCluj.

Vă rog urmăriți în liniște aceste câteva minute. Merită să ascultați povestea.

Acum am aflat și eu că doar 7% dintre români consideră că pot avea încredere unii în alții. La germani, statistica arată că 45% dintre cetățeni spun că pot avea încredere în semenii lor. Sunt niște cifre care ne sperie și ne mâhnesc, nu e așa?

Dar avem și speranțe. Una dintre ele este Vlad.

Pentru cine nu știe cine este el, iată câteva detalii:

Vlad Voiculescu a pus bazele reţelei prin care s-au adus în ţară medicamente pentru bolnavii de cancer care nu găseau în România tratamente vitale, a fondat, alături de Melania Medeleanu, o tabără pentru copii bolnavi, s-a implicat în transportul şi tratamentul pacienţilor de la Colectiv în spitale din Austria şi Germania şi, recent, a lansat proiectul unei case „MagicHome”, un loc de refugiu pentru părinţii care nu au unde să stea, să se odihnească ori măcar să facă un ceai atunci când îşi aduc copiii la Bucureşti pentru tratament. S-a format în domeniul finanțelor la Vienna University of Economics and Business Administration, domeniu în care a și profesat până la sfârșitul lui 2015. Vlad Voiculescu a fost, pentru câteva luni, Ministru al Sănătății, în Guvernul Cioloș. Recent, a fost ales președinte al grupului de lucru pentru drepturile pacienților din cadrul European Society of Medical Oncology începând cu 2019.

Superb speech. Life changing.

Când mai mulți dintre noi vom hotărî “Da, sunt păzitorul fratelui meu!” atunci vom fi o comunitate puternică, atunci vom fi o comunitate unită, atunci vom fi o țară așa cum ne dorim cu toții. O țară în care niciun copil, niciun bătrân și niciun bolnav să nu trebuiască să spună “Nu am om”.

Dacă vreți să citiți mai în detaliu despre povestea înființării MagiHome, citiți articolul “Miracolul Suferinței” de Andrei Crăciun [atenție, se poate lăsa cu lacrimi].

Foto: Actual de Cluj