9 minute cu Tequila si Florin Grozea la ProTV

Am fost invitat alături de Tequila [Bianca Adam] la emisiunea ”Vorbește Lumea” de la ProTV.

Din câte am observat, televiziunile generaliste din România invită din ce în ce mai des creatori de conținut online – vloggeri, bloggeri, Influenceri ș.a.m.d. Un semn că popularitatea și influența acestor creatori a ajuns de multe ori să fie una ”generalistă”, adică să ajungă în main-stream.

După părerea mea vloggerii de top [cum este Tequila, dar mai sunt și alții precum Selly, Noaptea Târziu, Bromania, Mikey Hash] sunt de câțiva ani celebritățile cele mai influente pentru Generația Z [copiii și tinerii cu vârste între 8 și 23 de ani] poate mult mai populari și mai importanți decât cântăreții de succes de la radio sau vedetele de televiziune. Dar cum televiziunea are un public majoritar peste 30-35 de ani, există o inerție firească de ”acceptare” a noilor trenduri online.

Așa cum se observă, target-urile YouTube și TV sunt aproape complementare în acest moment: cu siguranță avem sute de mii de români peste 35 de ani care consumă YouTube zilnic creatori precum George Buhnici și Zaiafet, sau comici precum Micutzu, Badea, Teo și Bendeac, dar aceștia vin în general din Old Media și nu au [încă!] cifrele de audiențe ale puștanilor ”nativi digital”.

Cele două lumi așadar încep să se ”întâlnească” și iată cu vloggerii de succes din Generația Z încep să fie invitați în emisiunile TV!

Am avut 9 minute de emisiune să povestim despre cum a pornit Bie canalul ei YouTube la 14 ani, despre impactul pe care popularitatea o are asupra unui adolescent, despre fani și succes. Am discutat un pic și despre rolul unui manager în cariera unui creator de conținut. Am anunțat și balurile la care Tequila va merge toamna asta, la cererea liceenilor și studenților din țară.

Cu ocazia asta, pentru prima dată, bunica mea a înțeles exact cu ce mă ocup de 5 ani încoace ?

Mulțumim ProTV pentru invitație, mai venim!

Vedeți înregistrarea emisiunii mai jos: