Webstock 2020

Am vorbit despre influencer marketing la Webstock 2020

În 2008 luam un premiu Webstock pentru startup-ul eOk.ro (platformă de streaming muzical). Între timp conferința a crescut enorm și am avut onoarea să fiu invitat ca speaker de mai multe ori.

Când nu am vorbit pe scenă, am ținut să fiu în sală pentru a învăța și a mă educa.

Anul acesta#WebstockRO s-a ținut exclusiv online, dar subiectele și discuțiile au fost la fel de importante ca în fiecare an.

La panel-ul “Best Practices in Working with Visual Influencers” am recomandat antreprenorilor și directorilor de marketing din companii să apeleze la profesioniști în Influencer Marketing, pentru că piața a devenit atât de complexă și diversă, încât cunoștiințele de Digital Marketing “general” nu mai sunt de ajuns pentru a profita de toate oportunitățile din Social Media.

Brandurile care au rezultate impresionante din lucrul cu influenceri nu au doar departament separat de Digital, au oameni dedicați pentru influenceri.

Căci sunt mari diferențe între o strategie de Performance și una de Influencer Marketing, între o campanie de SEO și una de Instagram Ads, între o abordare de Affiliate și una de Celebrity Endorsement – toate sunt încadrate la Digital, dar au nevoie de informații și variabile diferite, de oameni dedicați și de resurse separate.

Da, sună complicat.

Dar dacă vrei să profiți de ROI de 5x până la 18x, investește în specialiști (interni ȘI externi) în Influencer Marketing.

Iată înregistrarea panel-ului de anul acesta:

Webstock 2020: Best Practices in Working with Visual Influencers

Alex Ciuca – Founder, Superior Media

Florin Grozea – Founder, Mocapp.net

Costin Cocioaba – Influencer Marketing Manager, 2performant.com

Alexandra Caciur – Digital Experience Director,

Publicis Groupe Roxana Diba – Head Of Consumer, Golin

Marian Hurducas – Marketing And Communication Strategy Consultant

Fotografii de Sabina Ghiormescu / Evensys: