Povestea “Ce bine e!”

Continui povestile nasterii pieselor de pe albumul “Razna”

“Ce bine e!” a fost cea de-a doua melodie gata de pe album, inca din luna noiembrie a anului trecut. A fost una dintre piesele incepute in perioada in care lucram la albumul TNT, si nu aveam timp nici sa respir datorita concertelor de peste vara. A fost si un pariu al meu ca pot realiza un cantec 100% Hi-Q, continuand seria “La la la”-“Gasca mea”. Probabil ca, ascultand-o acum, toata lumea isi da seama de “influente”…

De data asta nu am inceput de la ritm, sau linie melodica, ci am experimentat cu sample-uri cumparate din State anul trecut, in ianuarie. Cateva zile am cautat niste sonoritati orientale, chinezesti traditionale mai exact, pana am gasit o piesa populara veche de cateva secole care mi-a sunat interesant! Am taiat, am pus pe o bataie “comerciala”, am inversat niste note si am mai bagat niste armonie pentru a o “indrepta”. Incepuse sa sune mai mult irlandez decat chinezesc, ceea ce o facea si mai ciudata…

Insa eu nu eram multumit pana la capat, vroiam mai mult. Asa incat am cautat voci de muzica populara din spatiu Asiatic de vest, incercand sa unesc voci vestice cu sonoritati estice ale celui mai mare continent. Si am gasit o voce care mi s-a parut interesanta, am taiat cuvinte, am schimbat note, am schimbat ordinea si am recompus doua fraze muzicale care, probabil, nu mai au nici un sens in limba originala, dar care suna ciudat urechilor romanesti!

Si iata intro-ul de la “Ce bine e!”. L-am rugat pe Silviu sa-mi gaseasca o linie de interjectii gen Modern Talking, cantate foarte sus, care sa functioneze ca o linie instrumentala, si iata si “Aiiia-Hu-a-hi”-ul de pe piesa… Influentele erau foarte diferite, dar acordurile piesei sunt prietenoase si am trecut la compunerea linie melodice! M-am chinuit, m-am gandit, am facut vreo 3 linii, le-am dat tema si celorlalti baieti din studio sa faca si ei, si am ajuns la un moment de cotitura: pe care sa o aleg? Care linie de refren este hit ?

Multumesc Adi pentru sfat… El m-a sfatuit sa imi ascult inima, si sa aleg linia melodica pe care am compus-o eu, Adi avand incredere ca aia era cea mai buna, pentru ca eu stiu cel mai bine ce se potriveste pentru Hi-Q! L-am ascultat!

Textul este evident Hi-Q-ist, de un optimism debordant, si are o energie extraordinara! Imi induce o stare de bine si de bucurie interioara, cum rar se intampla! Textul de la strofe l-am dus la final cu ajutorul colegilor mei si sfaturilor Veronicai (“pas cu pas sa fii o minune in viata mea” – superb!).

Numele proiectului din studio: sept.

“Ce bine e!” – Hi-Q .