Luni>>>De ce imi place “Irreplaceable” – Beyonce

Iubesc noul single Beyonce, in ciuda faptului ca nici ea nici Destiny’s Child nu mi-au placut vreodata! Prea multa galagie, prea vrea sa arate ca are voce, prea mult dans si sexualitate “in your face”.

Dar linia melodica este dulce si mi s-a agatat de creier. Imi place si rima realizata cu acelasi cuvant care creaza un joc de cuvinte simpatic: “I could have another you in a minute, Matter fact, he’ll be here in a minute”.

youtube.com

Piesa mi-a atras atentia datorita “carligului” de la inceput: “To the left, to the left”. Desigur, asteptam sa zica apoi “To the right”, dar ea insista cu “stanga”… Asta m-a facut curios sa ascult versurile, sa vad ce este “la stanga”! Cutia cu lucrurile fostului iubit, pe care ea il da afara, aha!

Orchestratia este aerisita si chitara acustica suna mai mult pop decat r&b, iar asta mi-a placut. Beat-ul, in schimb, este deja un loc comun in baladele r&b din ultimii ani, si cred ca asta face ca piesa sa intre mai repede pe radio. Nu este o orchestratie inovatoare, agresiva, ciudata-cu-orice-pret cum ne propun Gwen Stefani si Fergie pentru a soca, este o balada r&b ritmata in dulcele stil clasic. Cu tobe electrice gen drum-machine ca la ultimele hit-uri Mary J. Blige si Mariah Carey, si tot tacamul.

Structura este interesanta dar fireasca: hook (“To the left”), strofa 1, bridge, refren, strofa 2, bridge, refren, hook, final de bridge, refren, refren. Aceeasi structura o gasim si la alte balade produse de Stargate (grup de producatori muzicali norvegieni) cum sunt “So sick” Ne-Yo (care e si co-autor al piesei lui Beyonce) si “Unfaithful” Rihanna.

Toate motivele de mai sus sunt, desigur, doar explicatii tehnice :-) Imi place piesa asta pentru ca ea se leaga de o amintire draga mie…

Sunt eu prea romantic? Tie ce piesa iti aminteste de o intamplare sau o persoana draga?

“Irreplaceable” – Beyonce

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Beyonce, Stargate[/tags].