Marti>>> Universal Music face pasul spre muzica ne-protejata pe internet

Universal Music a inceput sa vanda piesele din catalogul ei fara protectie DRM, la pret de 1,29 dolari, spre deosebire de 0,99 dolari cu cat le vindea pana acum.

Surprinzator, casa de discuri care este cel mai mare grup de label-uri din lume, nu va oferi catalogul fara DRM distribuitorului iTunes! Asta datorita hotararii de a nu mai innoii contractul cu ei dar si datorita procesului pe care Eminem il are cu iTunes.

Universal

Both albums and songs will be available for sale, withouth DRM, at RealNetworks, Wal-Mart, Amazon and Google. Surpisingly enough, iTunes was not involved in the deal. This is probably because Universal decided not to renew its long-term retail contract with iTunes, and Universal’s own Eminem is currently suing Apple for copyright infringement. With EMI having already offered its content DRM-free through iTunes, perhaps Universal will change its mind if the test run for DRM-free sales go well with the other networks.

(via Mashable.com)

Cu greu se vor hotari “cei 4 grei” sa dea drumul la muzica fara protectie si sa inteleaga ca viitorul muzicii este “experienta” si “valoarea adaugata”, nu “unitatile vandute” si “hai sa dam in judecata fanii”.

“White America” – Eminem

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Universal Music, Eminem, DRM, iTunes[/tags]