Future of music industry is not selling CDs

Un articol interesant despre viitorul industriei muzicale, pe plan mondial, scris de David Byrne pentru revista “Wired”.

Citez ce e mai important:

“Ce numim noi astăzi nu este totuși industria producerii de muzică. De la un moment dat a devenit industria de vânzare a CD-urilor în ambalaj de plastic, și acest gen de afacere va muri în curând. Dar asta nu e o veste rea pentru muzică, și cu siguranță nu este o veste proastă pentru artiști. Pentru că, având la dispoziție numeroase căi de a ajunge la fanii muzicii, artiștii au mai multe oportunități ca niciodată.”

Wired

“Unii văd în imaginea de mai sus un trend descrescător. Faptul că Radiohead a lansat albumul lor exclusiv online iar Madonna a plecat de la Warner Bros. pentru LiveNation.com – o companie de organizat concerte, sunt semne că industria muzicală, așa cum o știam noi, va muri. Defapt acestea sunt doar două exemple de cum artiștii reușesc să se facă auziți independent de casele de discuri. ÃŽn acest moment nu există doar un mod de a face succes în muzică, sunt șase defapt, după câte am numărat eu. Această varietate este bună pentru artiști dar e bună și pentru fani de asemenea, care vor avea ma multa muzică de ascultat, și mai interesantă.”

Luați în considerare că în România procentele sunt cam aceleași, doar că prețul CD-ului este mult mai mic (undeva la 8 euro/CD).

Sales

Citește întreg articolul aici!

Åži gândește-te de două ori când spui “Iau albumul de pe DC++, oricum artiștii câștigă mulți bani”. Mai uită-te o dată la imaginea de mai sus.

Citește și articolulele mele “Pirați sau doar fani” și “Viitorul muzicii”

Melodia zilei:

[tags]Music, Romania, USA, Wired, copyright, CD, download[/tags]