2007 – Anul în care industria muzicală s-a spart

Iată un alt articol despre industria muzicală, preluat de pe MTV.com

ÃŽn aprilie 2007, Trent Reznor (Nine Inch Nails) a lansat albumul “Year Zero”, un album concept despre o societate a viitorului aflată în pragul Apocalipsei. Albumul a fost conceput ca o operă de ficțiune dar la fel de bine poate fi despre industria muzicală a anului 2007 – o lume neagră, secată unde nenorocirile se întâmplă în fiecare zi și râurile sunt roșii de la sângele directorilor de case de discuri.

Acum pe bune, anul 2007 a fost un an foarte R-Ä‚-U pentru industrie. Nielsen SoundScan susține că vânzările de albume au scăzut cu 15% față de 2006, un tred care continuă de 8 ani la rând; artiști mari pleacă de la labeluri și caută soluții independente, procese, scandaluri pe drepturi de autor, decizii discutabile.

Defapt putem spune că anul 2007 a fost “Year Zero” (Anul Zero). Lucrurile au început să se schimbe pentru că mai rău de atât chiar nu se poate.

Da, ați observat bine, vreau să știți mai multe despre meseria pe care o am eu, despre muzică, despre industrie muzicală.

Abia atunci când suntem bine informați putem să ne facem o impresie corectă. Greșim dacă luăm în considerare doar ziarele de scandal și pseudo-vedetele-am-fost-iubita-lui-mutu-acum-pozez-in-libertatea.

Voltaj, Holograf, SISTEM, Hi-Q, Loredana și toți ceilalți artiști pe care îi respecți au ajuns în sufletul tău pe alt drum…

Citește tot articolul aici!

Melodia zilei:

[tags]Music, download, MTV, 2007, mp3, Nielsen[/tags]