MIDEM, Cannes – Gerd Leonhard

Azi am avut onoarea să-l cunosc pe Gerd Leonhard, celebrul scriitor, artist, futurolog, teoretician, blogger și entrepreneur elvețian. Desigur, ca noi toți, și el are cont pe Twitter.

Am vorbit aproape un sfert de oră despre noua lui carte “Music 2.0” care a apărut deja în Europa, urmează ca în câteva săptămâni să fie lansată peste tot. Am aflat că, desigur!, cartea va fi gratuită pe internet și pe bani în format tradițional (un fel de “model Radiohead”).

I-am povestit despre Hi-Q și e-Ok.ro, i-am dat și un CD Best of / Acustic. Sunt curios ce părere va avea după ce-l ascultă :-) Am hotărât să colaborăm Sonific/e-Ok.ro și să ținem legătura pentru o eventuală invitație în România pentru un seminar/simpozion. Ar fi superb!

Oameni buni, avem atâtea de învățat de la Gerd! Pentru toți cei care sunt pasionați de muzică sau (mai grav) trăiesc din muzică: vă rog citiți “Future of Music”.

Despre Gerd Leonhard:
Viața mi s-a schimbat de când am citit best-seller-ul lui “The Future of Music” (scrisă cu Dave Kusek), o carte din 2005 care prezintă pas cu pas transformările prin care va trece industria muzicală mondială în următorii ani, dominați de tehnologie. Vreau să vă spun că anul 2007 a confirmat toate prezicerile lui, urmând ca anii următori să prezică (sau nu) complet cartea.

Anul trecut Gerd a lansat Sonific.com, printre primele site-uri care oferă widget-uri cu streaming gratuit și legal din lume!

[tags]Music, web20, blog, weblog, Future of Music, MIDEM, Cannes, France, Gerd Leonhard[/tags]