Cel mai bun din lume

Sunt puţini oamenii care ajung pe primul loc în ceva, în orice. Şi mai puţini, să-i numim “aleşii”, care ajung cei mai buni din lume.

Când mă întâlnesc cu ei simt cum inima îmi creşte. Îi respect. Indiferent de domeniul în care sunt cei mai buni din lume.

Mihai îmi povestea că cel mai emoţionant moment din zecile de emisiuni matinale de la Antena2 a fost povestirea Gabrielei Szabo, care îşi amintea prima ei medalie de aur de la Olimpiadă. După ce a terminat cursa a avut o revelaţie: era cea mai bună din lume! Nu era nimeni mai bună decât ea pe tot globul. Nimeni din cei 6 miliarde. Nici unul.

Szabo

Mi se ridică părul pe mâini când mă gândesc cum se simţea atunci ea.

Şi nimic nu mi se pare mai frumos decât să cânte imnul ţării tale după ce ai învins. Visez la o astfel de clipă.

Mama îmi spunea mereu că n-am nici un motiv pentru care să nu fiu cel mai bun. Aşa am crescut eu, cu convingerea că trebuie să fiu cel mai bun. Sau măcar să încerc, zi de zi, să fiu cel mai bun din lume în domeniul pe care eu îl aleg. Am libertatea :-) să aleg drumul pe care vreau să-l fac. Dar după ce l-am ales trebuie să fiu cel mai bun.

Acum câteva săptămâni am cunoscut-o pe Steliana Nistor, medaliata noastră la Olimpiada de la Beijing. Respect munca şi succesul acestor oameni. Cred că toţi trebuie să-i respectăm!

PS: Dan Bălan, compozitorul hitului “Dragostea din tei”, este primul român ajuns pe prima poziţie a topului Billboard, datorită melodiei “Live your life” T.I. feat. Rihanna care a preluat o parte din compoziţia românului.